25 Şubat 2014, 13:13 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Zeytinyağlı Pazı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 Demet pazı 1 Çay bardağı pirinç 1 Adet küçük boy patates 2-3 Yemek kaşığı zeytinyağı Tarif Pazıları iyice yıkayın ve saplarıyla birlikte çok ince olmayacak şekilde doğrayın. Patateslerin kabuklarını soyun ve ince ince dilimleyin Pirinçleri yıkayıp süzün. Kullanacaksanız soğanı küp küp doğrayın ve pembeleşinceye kadar zeytinyağı ile soteleyin. Pembeleşen soğanlara pazıları ve patatesleri ilave edip pazılar sönünceye kadar soteleyin. Soğan kullanmayacaksanız pazıları tencereye alın ve üzerine bir kaşık zeytinyağı ekleyip pazılar sönünceye kadar kavurun ve patatesleri ekleyip biraz daha soteleyin. Tuz, karabiber ve isteğe göre sebzeli çeşni ekleyin. Pirinçleri de ekleyip 2 su bardağı ılık suyu ekleyip kapağını kapatın. Suyunu çekinceye kadar pişirin ve ılık olarak servis yapın, eğer daha pişmiş isterseniz biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz. | |
|
Etiketler |
pazı, zeytinyağlı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Cevizli Pazı Kavurması | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 11 Ocak 2010 19:29 |
Pazı - Pazı Nedir - Pazı Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 05 Ocak 2010 15:26 |
Hamsili Pazı Sarması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 01 Nisan 2009 04:59 |
Muskalı Pazı Sarması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 23 Mart 2009 00:21 |