22 Mart 2009, 01:31 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Zeytinyağlı Yer Elması Zeytinyağlı Yer Elması Malzemeler: 1 kg yer elması 2 adet havuç 2 adet patates Yarım demet pazı 1 yemek kaşığı un Yarım adet limon 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet kesme şeker 1 çay kaşığı tuz Hazırlanışı: Önce yer elması, patates ve havuçları soyup yıkayın. Patates ve yer elmalarını büyükse ikiye bölün, limonlu suda bekletin. Havucu halka halka doğrayın. Özel bir bıçağınız varsa havucu yuvarlak yuvarlak çıkarabilirsiniz. Sonra pazı yapraklarını ayıklayıp, yıkayın. Bu yemekte pazı olması şart değil, arzu ederseniz kullanın. Tencereye zeytinyağını koyup, unu ekleyin ve un sararıncaya dek kavurun. Yemeğin suyunu koyup, sebzeleri katın. Kesmeşeker ve tuzu da ekleyin. Orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kapağı kapalı soğutarak servis yapın. Afiyet olsun.. Alıntı. | |
|
20 Aralık 2011, 21:41 | #2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Zeytinyağlı Yerelması Malzemeler * 500 gr. yerelması * 2 adet soğan * 1 adet limon * 1 adet kesme şeker * 2 çorba kaşığı pirinç * 1 su bardağı zeytinyağı * yeteri kadar tuz Yapılışı Bir tencere içinde zeytinyağında ince kıyılmış soğan öldürülür. Temizlenmiş, küçük kesilmiş yerelması ağır ateşte yavaş yavaş kendi suyu ile tencereyi sallayarak veya kevgirle hafif, parçalanmadan karıştırılır. Yarı pişmiş durumda, 3 bardak su, pirinç, tuz, limon, şeker ilave edilerek pişirilir. |
|
15 Mart 2012, 16:52 | #3 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Zeytinyağlı Yer Elması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler : yarım kg yer elması yarım çay bardağı pirinç 1 hazır garnitür (küçük boy) ½ çay bardağı zeytinyağı 1 adet kesme şeker 1 çay kaşığı tuz 1 adet kuru soğan 1 su bardağı sıcak su Yapılışı: Yer elmalarını yarım saat suda bekletip yıkayalım ve soyalım. Soyduğumuz yer elmalarını su dolu bir kaba alalım (kararmasını önlemek için). Yer elmaları büyük ise bir kaç parçaya bölelim. Soğanları yemeklik doğrayalım, yağımızı tencereye koyup soğanları şeker ve tuz ile pembeleşene kadar kavuralım. Soğanlar pembeleşince üzerine yer elmalarını koyup 2 dakika daha kavuralım. Daha sonra garnitür ve suyu ekleyip 15-20 dakika pişirelim. (Bu arada garnitür değilde patates ve havucu kendiniz çiğden katacaksanız, yer elmalarınan önce kavurmanız iyi olur çünkü yer elması çabuk pişer havuçlar pişene kadar dağılır.) Pişen yemeğimizi kapağı kapalı olarak bekletelim soğuyunca üzerine yarım limon sıkıp servis tabağına alalım. Taze maydonoz ile süsleyip servis yapalım. |
|
09 Nisan 2012, 20:09 | #4 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Zeytinyağlı Yer Elması Görünüşüne aldanıp yemeye çekinmiştim daha önceleri ama lezzeti güzel sebze sevenler için tavsiye ederim. Görünüşe aldanmayın benim gibi : ) Emeğinize sağlık. |
|
09 Nisan 2012, 20:12 | #5 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Zeytinyağlı Yer Elması @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]! Bir gün burada çatal kaşık havada uçuşacak, ama ne zaman bilmiyorum ! Ayırmıcam sizi ! |
|
15 Mayıs 2012, 21:40 | #6 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Zeytinyağlı Yer Elması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 500 gr. yerelması 1 baş kuru soğan 4 çorba kaşığı zeytinyağı 2 adet orta boy havuç 2 diş kıyılmış sarmısak 1 tatlı kaşığı tozşeke ryarım limonun suyu 1 su bardağı su 1 kahve fincanı pirinç Tuz Üzerine: kıyılmış dereotu Tarifi: Zeytinyağlılar gün içinde en az bir öğün tüketilmesi gereken yemek grubudur. Tarifimiz 5 kişilik zeytinyağlı yerelmasıdır siz kişi sayısına göre malzemeyi eksiltip çoğaltabilirsiniz. İlk önce yerelmasının kabuklarını soyduktan sonra iri küpler halinde doğrayıp yıkayın. Tencereye yıkanmış yer elmasının yarısını koyup üzerine yemeklik doğranmış soğan, halka halka doğranmış havuç ve ezilmiş sarımsakları katıp kalan yerelmasınıda tencereye ilave edin. Tozşeker ve limon suyunu koyup, tuzunu ayarlayın. Suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca yıkanmış pirinci ilave edin. Kısık ateşte yerelmaları yumuşayana kadar pişirin. Pişince zeytinyağını koyup tencerenin kapağını kapatın. Servisten önce karışıtıp servis tabağına alın. Kıyılmış dereotu ile süsleyip, soğuk olarak servis yapın. |
|
Etiketler |
elmasi, elması, yer, yerelması, zeytinyağlı, zeytinyagli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zeytinyağlı Yer Elması | Funda | Salatalar Mezeler | 0 | 01 Mayıs 2018 22:53 |
Magritte'in Elması | Sır | Kitap Tanıtımları | 0 | 16 Nisan 2018 10:45 |
Adem elması | PySSyCaT | Tıp Terimleri Sözlüğü | 0 | 17 Eylül 2016 00:14 |
Levrekli yer elması | Ebru | Bebek Mamaları | 0 | 19 Nisan 2016 17:57 |
Yer Elması - Yer Elması Nedir - Yer Elması Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 21:22 |