29 Şubat 2012, 22:11 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 12 adet Nohutlu İç Malzeme 1 su bardağı nohut, bir gece önceden suda bekletilmiş 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 soğan, küçük küçük doğranmış 2 diş sarımsak, dövülmüş 1 çay kaşığı kimyon 2 yemek kaşığı tahin 2 yemek kaşığı limon suyu 2 yemek kaşığı soğuk su Tuz, karabiber Közlemek için, 1 kg patlıcan (2 büyük patlıcan) Tuz Zeytinyağı 3 kırmızı biber Sos için, 1 diş sarımsak, dövülmüş 2 yemek kaşığı nar ekşisi 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı tuz, karabiber Yapılışı Nohutlu İçin Hazırlanması Nohutun suyunu süzün. Nohutları soğuk su dolu tencereye alıp kaynatın. Kaynayınca altını kısıp yumuşayana kadar -1 saat- pişirin. Suyu tekrar süzüp nohutları irice dövün. Bir tavayı ısıtın, zeytinyağını ve soğanı ekleyin. Orta hararetli ateşte soğan rengini kaybetmeden yumuşayana kadar kavurun. Ardından sarımsağı ve kimyonu ekleyip aromalarının ortaya çıkması için 1 dakika daha kavurun. Nohutları ekleyip üzerlerinin soğanlı karışımla kaplanmasını sağlayın. Tahini, limon suyunu ve suyu ekleyin. Tuzu ve karabiberi ilave edip soğuması için bir kaba alın. Közlemenin Hazırlanması Patlıcanları alacalı soyun. Her birini 6 parçaya kesip tuzlayın ve acısının çıkması için suda 1 saat bekletin. 1 saat sonunda dilimleri yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine patlıcanları dizip üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürün. Biberleri dörder bölün, çekirdeklerini çıkarın. Tepsiye dizip üzerlerine zeytinyağı sürün. Patlıcanları ve biberleri 180C fırına koyup 20-30 dakika közleyin. Patlıcanları soğumaya bırakın. Biberleri bir kaba koyun. Kabın üzerine streç geçirin. Kap ılınınca biberlerin kabuklarını soyun. (bu yöntemle biberler daha kolay soyuluyor) Nar Ekşili Sosun Hazırlanması Tüm malzemeyi bir kaseye alıp karıştırın Tuz ve karabiber ekleyin. Patlıcanların içine nohutlu içten yayıp sarın. Her birini biber dilimlerinin üzerine yerleştirip sarın. Üzerlerine nar ekşili sostan dökün. | |
|
Etiketler |
ekşisi, nar, nohutlu, patlıcan, sarma, soslu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kıymalı Patlıcan Sarma | KoJiRo | Sebze Yemekleri | 0 | 23 Mart 2024 16:13 |
Vişne Ekşisi Soslu Lahana Sarma | CORDON BLEU | Dolma ve Sarmalar | 1 | 10 Aralık 2021 19:53 |
Fırında Nohutlu Patlıcan Yatırma | Burce | Et Yemekleri | 0 | 21 Nisan 2012 05:21 |
Zeytinyağlı ve Nohutlu Patlıcan | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 11 Ocak 2010 17:51 |
Patlıcan Sarma Salata | YapraK | Salatalar Mezeler | 0 | 12 Nisan 2009 17:54 |