IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By N999

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 29 Şubat 2012, 22:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

12 adet

Nohutlu İç Malzeme

1 su bardağı nohut, bir gece önceden suda bekletilmiş

3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 soğan, küçük küçük doğranmış

2 diş sarımsak, dövülmüş

1 çay kaşığı kimyon

2 yemek kaşığı tahin

2 yemek kaşığı limon suyu

2 yemek kaşığı soğuk su

Tuz, karabiber

Közlemek için,

1 kg patlıcan (2 büyük patlıcan)

Tuz

Zeytinyağı

3 kırmızı biber

Sos için,

1 diş sarımsak, dövülmüş

2 yemek kaşığı nar ekşisi

6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

tuz, karabiber

Yapılışı

Nohutlu İçin Hazırlanması

Nohutun suyunu süzün. Nohutları soğuk su dolu tencereye alıp kaynatın. Kaynayınca altını kısıp yumuşayana kadar -1 saat- pişirin. Suyu tekrar süzüp nohutları irice dövün. Bir tavayı ısıtın, zeytinyağını ve soğanı ekleyin. Orta hararetli ateşte soğan rengini kaybetmeden yumuşayana kadar kavurun. Ardından sarımsağı ve kimyonu ekleyip aromalarının ortaya çıkması için 1 dakika daha kavurun. Nohutları ekleyip üzerlerinin soğanlı karışımla kaplanmasını sağlayın. Tahini, limon suyunu ve suyu ekleyin. Tuzu ve karabiberi ilave edip soğuması için bir kaba alın.

Közlemenin Hazırlanması

Patlıcanları alacalı soyun. Her birini 6 parçaya kesip tuzlayın ve acısının çıkması için suda 1 saat bekletin. 1 saat sonunda dilimleri yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine patlıcanları dizip üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürün. Biberleri dörder bölün, çekirdeklerini çıkarın. Tepsiye dizip üzerlerine zeytinyağı sürün. Patlıcanları ve biberleri 180C fırına koyup 20-30 dakika közleyin. Patlıcanları soğumaya bırakın. Biberleri bir kaba koyun. Kabın üzerine streç geçirin. Kap ılınınca biberlerin kabuklarını soyun. (bu yöntemle biberler daha kolay soyuluyor)

Nar Ekşili Sosun Hazırlanması

Tüm malzemeyi bir kaseye alıp karıştırın Tuz ve karabiber ekleyin. Patlıcanların içine nohutlu içten yayıp sarın. Her birini biber dilimlerinin üzerine yerleştirip sarın. Üzerlerine nar ekşili sostan dökün.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Alt 01 Mart 2012, 00:06   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
ekşisi, nar, nohutlu, patlıcan, sarma, soslu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kıymalı Patlıcan Sarma KoJiRo Sebze Yemekleri 0 23 Mart 2024 16:13
Vişne Ekşisi Soslu Lahana Sarma CORDON BLEU Dolma ve Sarmalar 1 10 Aralık 2021 19:53
Fırında Nohutlu Patlıcan Yatırma Burce Et Yemekleri 0 21 Nisan 2012 05:21
Zeytinyağlı ve Nohutlu Patlıcan YapraK Zeytinyağlılar 0 11 Ocak 2010 17:51
Patlıcan Sarma Salata YapraK Salatalar Mezeler 0 12 Nisan 2009 17:54