11 Ocak 2010, 17:49 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Malzemeler : • 4 adet enginar (ayıklanmış) • 1 adet kuru soğan • 1 adet limon • 4 yemek kaşığı zeytinyağı • 200 gr. taze iç bakla • 1/4 demet dereotu • 2 tatlı kaşığı toz şeker • Tuz Hazırlanışı: Limonun suyunu sıkın. Bir kasede, limon suyunun yarısını 2 su bardağı su ile karıştırın ve enginarları kararmamaları için bu limonlu suya koyun. Soğanı soyup dörde bölün. Dereotunu ince ince kıyın. Enginarı, iç baklayı, soğanı, kalan limon suyunu, tuz, şeker ve zeytinyağını, 2 su bardağı su ile birlikte büyük bir tencereye koyun. Tencerenin kapağını kapatıp harlı ateşte suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra ateşi kısarak 35 dakika daha pişirin ve tencereyi soğumaya bırakın. Enginarlar soğuyunca servis tabağına dizin ve iç baklaları ortalarına yerleştirin. Dereotu ile süsleyip servis yapın. | |
|
04 Temmuz 2012, 16:20 | #2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. İç Baklalı Enginar 5 adet enginar yarım kg iç bakla 2 soğan 1 su bardağı zeytinyağı 1 limon 1 kesme şeker 1 demet dereotu tuz Hazırlanması:
|
|
Etiketler |
baklali, enginar, Üç, zeytinyagli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Baklalı Enginar Dolması | YaRen | Dolma ve Sarmalar | 0 | 19 Temmuz 2019 13:24 |
Baklalı ve renkli biberli enginar | Violent | Zeytinyağlılar | 0 | 10 Haziran 2013 20:08 |
İç Baklalı Enginar | N999 | Yemek Tarifleri | 0 | 03 Şubat 2012 19:18 |
Zeytinyağlı Baklalı Enginar Dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:31 |
Zeytinyağlı Baklalı Enginar | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 00:38 |