22 Ocak 2021, 11:36 | #1 | |
Çevrimdışı ~ Lafazan.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Manisa Mutfağından Mutlaka Tadılması Gereken Yemek Tarifleri Manisa mutfağından mutlaka tadılması gereken nefis yemek tarifleri Ege Bölgesi'nin güzide şehri Manisa, mutfağı en zengin illerimizden. Akla ilk gelen Manisa kebabı oluyor genelde ama aslında Manisa'nın çorbadan tatlıya birçok önemli yemeği bulunuyor. Sizin için bu yemeklerin tariflerini tek tek araştırdık ve hepsini bu içeriğimizde bir araya getirdik. Nohutlu işkembe tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. İşkembe denince akla genellikle ilk olarak çorba gelir ama işkembenin nohutla yapılan yahnisi de mutlaka tadılması gereken lezzetlerden. Manisa mutfağına ait nohutlu işkembe tarifimiz de bu lezzetle tanışmak isteyenler için birebir. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları… Yapımı için malzemeler 750 gram dana işkembesi3 adet kuru soğan2 su bardağı nohut1 çay bardağı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz4 su bardağı ılık su2 yemek kaşığı sirke Nohutlu işkembe tarifi Nasıl yapılır? Nohutları 10-12 saat önceden ıslatın. İşkembeyi iyice temizleyip bol suyla yıkayın. 10 dakika kadar sirkeli suda bekletin. Ardından durulayıp kuşbaşı doğrayın. Diğer yanda soğanları piyazlık doğrayın. Zeytinyağını düdüklü tencerede kızdırıp soğanları yağda kavurun. İşkembeleri de soğanlara ekleyin ve kavurmaya devam edin. Ardından nohut, ılık su ve tuz da ekleyip düdüklü tencerede 1 saat pişirin. Dilerseniz içine 1*yemek*kaşığı domates salçası ve kırmızı tuz biber de ekleyip kırmızı sosun içinde de pişirebilirsiniz. Afiyet olsun…
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. Konu Ece tarafından (22 Ocak 2021 Saat 11:37 ) değiştirilmiştir. | |
|
22 Ocak 2021, 13:41 | #2 |
Çevrimdışı ~ Lafazan.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Manisa Mutfağından Mutlaka Tadılması Gereken Yemek Tarifleri Kula göveci tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yapımı için malzemeler 2 kilogram kemikli kuzu eti500 gram domates250 gram yeşil biber150 gram tereyağı1 çay kaşığı tuz Kula göveci tarifi Nasıl yapılır? Etleri düdüklü tencerede 45 dakika haşlayın. Ardından parçalayıp güveçlere bölüştürün. Domatesleri ve biberleri doğrayıp domateslerin üzerine ekleyin. Tuzunu da ilave edip karıştırın. Etin haşlama suyundan azar azar güveçlere ekleyin. Her birinin üzerine 1 çay kaşığı tereyağı ilave edin. Güveçleri 180 derecede ısıttığınız fırına verin. 30 dakika pişirip sıcak servis yapın. Yanına pilav ve cacık ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun…
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
|
22 Ocak 2021, 16:46 | #3 |
Çevrimdışı ~ Lafazan.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Manisa Mutfağından Mutlaka Tadılması Gereken Yemek Tarifleri Kabak çiçeği dolması tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kabak çiçeği dolması en lezzetli zeytinyağlı dolmalarımızdan biri. Özellikle Ege’de çok sık karşımıza çıkan bu olma Manisa’da biraz farklı yapılıyor. İç harcına biber salçası eklenen Manisa usulü kabak çiçeği dolması için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun… MENÜ MENÜLERYEMEK KÜLTÜRÜNEREDE NE YENİR?YEMEK TARİFLERİMUTFAK TÜYOLARIVİDEOYAZARLARİNCİLİ GASTRONOMİ REHBERİ HaberlerLezizz MENÜ Zeytinyağlı Tarifleri Fotoğraf: iStock * *Son Güncelleme:*19.01.2021 - 15:19 Kabak çiçeği dolması tarifi Abone Ol Kabak çiçeği dolması en lezzetli zeytinyağlı dolmalarımızdan biri. Özellikle Ege’de çok sık karşımıza çıkan bu olma Manisa’da biraz farklı yapılıyor. İç harcına biber salçası eklenen Manisa usulü kabak çiçeği dolması için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun… Ocakta*6+ Kişilik*30-60 dk Bu tarifi ne kadar beğendiniz? Yapımı için malzemeler 30 adet kabak çiçeği1,5 su bardağı pirinç1,5 çay bardağı zeytinyağı1 adet kuru soğan4 dal taze soğanın yeşil bölümleri1 demet dereotuYarım demet maydanozYarım demet taze nane1 yemek kaşığı biber salçası1 çay bardağı karabiber1 çay kaşığı tuz Kabak çiçeği dolması tarifi Nasıl yapılır? Kabak çiçeklerinin saplarını ve içlerindeki parçaları ayıklayın. Çiçekleri soğuk suya koyup kenara alın. Pirinci yıkayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Yeşillikleri ince ince kıyın. Pirinç, 1 çay bardağı zeytinyağı, kuru soğan, yeşillikler, tuz, karabiber ve salçayı ekleyip harmanlayın. Kabak çiçeklerinin ortalarına birer tatlı kaşığı pirinçli harçtan doldurup ağzını kapatın. Çiçek dolmalarını tencereye yerleştirip üzerine kalan zeytinyağını gezdirin. Bir adet*yemek*tabağını dolmaların üzerine yerleştirin. Tabağın kenarından 3,5 su bardağı sıcak suyu dolmalara ekleyin. Dolmaları ocağa alıp 30 dakika kadar pişirin. Ilık ya da soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
|
Etiketler |
manisa mutfagi, yemek tarifleri, yoresel yemekler |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yemek tarifleri, Yöresel Yemek Tarifleri | Akcafesi | Web Sitelerinden Son Haberler | 0 | 23 Temmuz 2019 13:04 |
Yöresel Yemek Tarifleri | Akcafesi | Yöresel Yemekler | 0 | 27 Temmuz 2015 14:56 |
Yemek Tarifleri TCL | rascoLn | TCL Scriptler | 6 | 03 Temmuz 2015 00:24 |
Aşk Mutfağından Yalnızlık Tarifleri.. | Sue | Aşk ve Sevgi Köşesi | 0 | 08 Temmuz 2012 20:01 |