![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Ankara Tavası Tarifi ; Ankara Tavası için tarifler. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 1 kuzu kol 500 gr. arpa şehriye 1 çorba k. domates salçası 2 soğan 4 diş sarımsak 2 domates 3 biber 1 tatlı k. tane karabiber 2 defne yaprağı mısırözü yağı tuz – su Hazırlanışı: 1 adet kuzu kolu parçalara bölün. Tencereye sıvıyağı alın ve üzerine parçalanmış olan kuz kolu ilave edin.2adet soğanı iri olarak kesin. Tenceredeki etlerin üzerine soğanları ilave edin. Üzerine tane karabiber sarımsakları ilave edin. Daha sonra tencereye 1 çorba kaşığı domates salçası ilave edin ve karıştırın. Daha sonra etlerin üzerine sıcak su ilave edin ve etleri pişirmeye devam edin. Başka bir tencereye sıvıyağı alın. Üzerine 500 gr. arpa şehriye ilave edin ve arpa şehriyeyi kavurun. Geniş bir fırın tepsisine kavrulan arpa şehriyeyi ilave edin. Fırın tepsisine kavrulan şehriyeyi güzelce yayın. Arpa şehriyenin üzerine kuzu kolları ilave edin. Üzerine iri kesilmiş domatesleri ve biberleri ilave edin. Ankara tavasını önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun… alıntı
__________________ 𝕯𝖊𝖗𝖎𝖓ღ𝕯𝖔𝖗𝖚𝖐 Konu Not tarafından (07 Eylül 2020 Saat 10:23 ) değiştirilmiştir. | |
| ![]() |
Etiketler |
tarif |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yumurtalı Tuzlu Yoğurt Tavası Tarifi | Sarya | Yumurta Yemekleri | 2 | 24 Ocak 2020 08:47 |
Köfter (Köyter) tarifi * Ankara | Beatrice | Yöresel Yemekler | 2 | 16 Aralık 2019 20:24 |
Bademli Taratorlu Kalamar Tavası tarifi. | Sevda | Deniz Ürünleri | 0 | 09 Şubat 2011 17:19 |
Ankara Pilavı Tarifi Hazırlanışı | yoSun | Makarnalar Pilavlar | 0 | 06 Kasım 2010 14:22 |
Ankara Tavası | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 22 Mart 2009 23:19 |