16 Aralık 2019, 15:22 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Beypazarı kurusu tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 5 kilogram un 1 kilogram tereyağı 2 litre süt 200 gram maya 10 gram tarçın Tuz Hazırlanışı Unu, tereyağı, süt, maya, tarçın ve tuz ile geniş bir kasede yoğurun. Hazırladığınız hamuru 40-45 dakika dinlendirip, 4-5 santimetre kalınlığında uzun yuvarlak çubuklar haline getirin. Elde edilen yuvarlak çubuklar 8-9 santimetre uzunluğunda verev kesip tepsiye dizin ve orta sıcaklıkta fırına verin. Hafif pembeleşince fırından çıkartıp, soğumaya bırakın. 25-30 dakika soğuduktan sonra orta sıcaklıktaki fırında tekrar pişirerek kurutun. Fırından çıkarıp soğutun ve rutubetsiz ortamda saklayın. Afiyet olsun... alıntı | |
|
Etiketler |
beypazarı, kuru, kurusu, tarif |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Pi'ç Kurusu | Sır | Kitap Tanıtımları | 0 | 25 Ağustos 2019 13:56 |
Ankara Beypazarı Askerlik Şubesi | Violent | Askerlik Şubeleri | 0 | 17 Nisan 2014 22:17 |
Ankara Beypazarı güveci | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 04 Ağustos 2013 02:48 |
Beypazarı yaprak sarması (ankara) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 12:54 |
Beypazarı'nda orman yangını | Cemalizim | Haber Arşivi | 0 | 19 Ağustos 2008 19:46 |