06 Ağustos 2014, 13:03 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Hamsi Çilihtası (Karadeniz Mutfağı) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 kg hamsi Yarım demet maydanoz 3-4 dal taze soğan 5-6 adet pazı yaprağı 7-8 dal taze nane Yarım su bardağı mısır unu 3/4 su bardağı un 1 su bardağı su 4 adet yumurta, tuz, karabiber Kızartmak için: Sıvıyağ Servis için: Salatalık Hamsi Çilihtası Yapılışı AYIKLANMIŞ ve kılçığı alınmış hamsiyi yıkayıp, süzün. Kağıt havlu üzerinde fazla suyunu aldıktan sonra iri parçalar halinde doğrayın ve derin bir kaba alın. Kıyılmış maydanoz, taze soğan, pazı ve naneyi ilave edin. Mısır unu, un, tuz rabiber katın. Suyunu ilav malzemeyi karıştırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya 1-2 çorba kaşığı sıvıyağ koyup, kızdırın. Harçtan tavanın yüzeyini kaplayacak kadar miktarı ayrı bir kaba alın ve içine 1 adet yumurta kırıp, karıştırın. Karışımı tavaya boşaltın ve önlü arkalı kızartın. Yumurta ekleyerek kalan harcı da aynı şekilde hazırlayın ve 4 adet hamsi çilihtası elde edin. Salatalıkla birlikte sıcak servis yapın. Aşçının notu: Bu yemeğin özelliği, söğüş salatalıkla birlikte yenmesidir. sofra | |
|
Etiketler |
Çilihtası, hamsi, hamsi çilihtası, karadeniz, karadeniz yemekleri, karadeniz yöresi, mutfağı, yöresel yemekler |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hamsi Ekmeği (Karadeniz Yöresi) | Elysian | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Şubat 2014 13:02 |
Pazılı Kaygana Karadeniz Mutfağı | Elysian | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Şubat 2014 14:05 |
İstanbul / Karadeniz Mutfağı Restaurant Rehberi - Lüks Mekanlar | Ecrin | Marmara Bölgesi | 0 | 05 Aralık 2011 22:37 |
Hamsi Turşusu (Hamsi'den Turşuda olurmuş ) | Sevda | Deniz Ürünleri | 1 | 23 Eylül 2011 13:36 |