04 Mayıs 2014, 14:49 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Su Kabağı Yemeği (Şanlıurfa) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 orta boy Su kabağı 400 gram kadar parça et (yağlı olduğuna göre kuzu veya koyun eti sanırım) 1 su bardağı nohut 1-2 Soğan 3-4 Kırmizı Biber 3-4 Domates 1 baş sarımsak 1 yemek kaşığı salça, biraz biber salçasıda konabilir 2 – 3 kaşık nar ekşisi Su kabağı yemeği nasıl yapılır? Eti doğrayıp, önceden ıslattığımız nohutla pişmeye bırakıyoruz Bu arada su kabağını soyup küp küp doğruyoruz Soğanı, biberi, varsa domatesi yoksa yanlız salçada idare eder, pişmekte olan et ve nohutun üzerine ilave ediyoruz Pişer gibi olunca ezdigimiz sarımsağı nar ekşisinide koyuyoruz ve kuru nanesinide en son ilave ediyoruz Eğer etimizin yağı az gelmişse naneyi yağla beraber kızartıp ilave edelim. | |
|
Etiketler |
kabağı, su, yemedi, Şanlıurfa |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bal Kabağı Çorbası (198 Kalori) | oneofgirl | Diyet Tarifleri | 0 | 22 Ağustos 2013 20:19 |
Bal Kabağı Tatlısı | Zen | Tatlılar | 0 | 03 Kasım 2012 19:30 |
Bal Kabağı Maskesi | diShy | Sağlık Köşesi | 0 | 06 Eylül 2012 17:17 |
Bal kabağı pek çok derde deva | Lucifer | Sağlık Köşesi | 1 | 28 Nisan 2010 12:26 |
Zeytinyağlı Tava Kabağı | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 11 Ocak 2010 18:02 |