14 Aralık 2012, 13:13 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Hingel(Erzurum) Hingel: Yurdumuzun her yöresinde manti olarak bilinmekte ve yenilmektedir. Erzurum'da hingel (manti) sulu ve susuz olarak iki sekilde pisirilmektedir. A-Susuz Hingel: Hamur iyice hasillanir. Yufka seklinde açilir, kesilir içine evvelce hazirlanmis kiyma konur. Yarim daire veya bohça seklinde kapatilir. Kaynamakta olan suyun içine atilir ve haslanir. Pistikten sonra suyu süzülür. Genis bir tepsiye alinir. Üzerine sarimsakli bol yogurt ve kizdirilmis tereyagi dökülerek yenir. B-Sulu Hingel: Hazirlanisi aynen susuz hingel gibidir. Haslama suyu dökülmez, bol salça ve bir miktar tereyagi konur. Suyu ile birlikte tepsiye dökülür. Üzerine sarimsakli yogurt, kizdirilmis tereyagi ve salça dökülerek servis yapilir. | |
|
14 Aralık 2012, 17:18 | #2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Hingel(Erzurum) Erzurumlu olarak çok teşekkür ediyorum @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ aslinda güzel çocuklariz biz.. |
|
Etiketler |
hingelerzurum |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kıymalı Hingel (Kafkas) Tarifi | Sevda | Yöresel Yemekler | 0 | 28 Haziran 2012 22:32 |
Erzurum Medreseler | Sim | Doğu Anadolu Bölgesi | 0 | 18 Ağustos 2011 06:11 |
Erzurum | Sır | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 0 | 29 Ocak 2011 18:22 |
Lor dolması (erzurum) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ekim 2010 13:38 |
Hingel Tarifi | Peri | Hamur İşleri | 7 | 18 Ekim 2010 00:54 |