28 Haziran 2012, 22:32 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kıymalı Hingel (Kafkas) Tarifi Kıymalı Hingel (Kafkas) Tarifi Malzemeler: 4 su bardağı un 1 yumurta Tuz Yoğurmak için ılık su İç malzemeleri: 250 gram kıyma 1 soğanın rendesi Tuz, karabiber, kırmızı biber Haşlamak için: 1,5 litre kaynar su Üzeri için: 50 gram tereyağı Kırmızı pul biber İsteğe göre yoğurt Yapılışı: Un yoğurma kabına alınır, tuz serpilir yumurta kırılır ve ılık su ilavesi ile kulak memsi kıvamından hafif sert bir hamur elde edilir. Üzerine nemli bir bez örtülerek yarım saat dinlendirilir. İç malzeme için kımanın içerisine soğan rendelenir, tuz ve baharatları ekilip kıyma harcı gibi yoğrulur. Dinlenen hamur ikiye bölünüp merdane ile ne ince ne kalın olacak şekilde açılır çay bardağı ile kesilip ortalarına kıymalı içten konur ve ay şeklinde kapatılır. Kaynayan suda 5-10 dakika arası haşlanıp servis tabağına alınır. Kalan hamurlar içinde aynı işlem tekrarlanıp servis tabağında toplanan hingellerin üzerine tavada tereyağ ve kırmızı pul biber kızdırılıp gezidirilir. Afiyetle servis edilir. *İsteğe göre yoğurtta dökülebilir. Afiyet olsun… Alıntı | |
|
Etiketler |
hingel, kafkas, kıymalı, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kıymalı Tirit Tarifi | yeSa | Et Yemekleri | 0 | 13 Nisan 2020 17:57 |
Kıymalı Karnabahar Tarifi | yeSa | İF'den Özgün Tarifler | 0 | 30 Mart 2020 18:36 |
Kıymalı Lazanya Tarifi | Ezgi | Et Yemekleri | 1 | 05 Temmuz 2012 11:46 |
Hingel Tarifi | Peri | Hamur İşleri | 7 | 18 Ekim 2010 00:54 |
Kıymalı Poğaça Tarifi | Dilara | Hamur İşleri | 0 | 23 Nisan 2010 13:17 |