Tavuk biftekleri tokmakla döverek iyice inceltin. Tuzlayın ve yayvan bir kaba koyup üzerine sıvı yağ gezdirin. Kapağını kapatarak ve 1-2 saat bekletin. Sürenin sonunda biftekleri önce una, sonra galeta ununa daha sonra da yumurtaya batırın. Tavaya kızartmalık yağı koyun ve hazırladığınız biftekleri kızartın. Kağıt havlu açılmış tabağa alın ve yağı çektikten sonra yanında dilediğiniz garnitürle birlikte servis yapın.
Pfannkuchen
Pfannkuchen için gerekli olan malzemeler
3 Adet Yumurta
400 Gram Un
750 Mililitre Süt
7 Çorba kaşığı Toz Şeker
2 Paket Vanilya
2 Paket Aroma Vanilya
3 Çorba kaşığı Margarin
Yeteri kadar Tuz
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
Yeteri kadar Margarin (Kızartmak İçin)
Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri karıştıma kabına alıp mikserle çırpın. Unu ve kabartma tozunu da ekleyip akıcı bir hamur hazırlayın.
Teflon tavayı ocak üzerine alıp biraz yağlayın. Hamurdan birer kepçe koyup tavanızın genişliğince yayın. Kızaran hamuru çevirip diğer tarafını da kızartın.
Hamur bitene kadar bu işleme devam edin. Servis tabağına aldığınız pfannkuchenları istediğiniz bir marmelatla ya da elma püresiyle servis yapın.
Almanya'nın ünlü diğer birkaç yemeği ise; Eintopf (Alman çorbası), Silezya cenneti, cennet ve cehennem yemeği (elma ve patateslerden oluşur)