IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By AnqeL
  • 1 Post By Zen

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 26 Şubat 2012, 01:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
SARIMSAKLI KÖFTE -Adana Yöresi




Malzemeler
1 Kilo bulgur
2 su bardağı un
1 su bardağı irmik
2 yumurta
1 yemek kaşığı salça ( tercihen biber salçası)
1 baş sarımsak
domates
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tutam maydonoz
Tuz, karabiber
SARIMSAKLI KÖFTE YAPILIŞI
Bulgur, irmik geniş bir kabın içerisinde sıcak suyla ıslatılıp yoğrulur. İçerisine un ve en son yumurtalar ekleneler iyice yoğrulur.Yoğrulan hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopartılarak avuç içinde yurlanır. Yuvarlanan hamurların ortasına parmak bastırılır.Köfte hamuru bitene kadar bu işlem devam eder.
İyice kaynayan suya bir tutam tuz ve limon suyu ilave edilerek içerisine köfteler atılır. İyice kaynatılır. Kaynamış köftelerin suyu tamamen süzülür.Servis tabağına alınır. Diğer taraftan tava da sıvı yağ ve salça kavrulur. Üzerine rendelenen domatesler ve dövülmüş sarımsaklar konur.Tuzu ve karabiberi ilave edilerek pişirilir.Pişirilen sos köftelerin üzerine gezdirilir.Kıyılmış maydonozla süslenir.Sıcak ve soğuk olarakservis yapılabilir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Alt 04 Şubat 2013, 15:26   #2
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sarımsaklı Köfte Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Sarımsaklı Köfte Tarifi
Derin bir kapta bulguru kaynar su ile ıslatın. 15 dakika kadar bulgurun şişmesini ve yumuşamasını bekleyin. Sonra iyice ovalayıp, üzerine unu ilave edin. Tekrar iyice ovalayın. 5 dakika kadar sonra üzerine biber ve baharatları ekleyin. Artık köfte haline getirin, yani elinizde ufacık misket şeklinde toplar yapın ve içine parmağınızın ucu ile hafif bastırın. Bir tencerede 5-6 su bardağı suyu kaynatın. Kaynayan suyun içine köfteleri atın. Köfteler iyice yumuşasın. Tencereden alıp, suyunu süzün ve bir servis tabağına alın. Bir tavada biraz yağ eritip, içine dövülmüş sarmısak ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip, kavurun ve bir sos yapın. Daha sonra köftelerin üzerine bu sosu dökün. Afiyet olsun..
Sarımsaklı Köfte Malzemeleri
3 su bardağı ince (köftelik) bulgur
3 su bardağı kaynar su
1 su bardağı un
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
Sarımsaklı Köfte Sosu için
4 dış Sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı margarin

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 08 Mart 2013, 15:27   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sarımsaklı Köfte Tarifi






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler:
  • 12 çay bardağı karabuğday (köftelik bulgur da kullanabilirsiniz)
  • 2,5 çay bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı su
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
Sosu için:
  • 7-8 diş sarımsak ( rendelenmiş )
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Karabiber
  • 4 orta boy domates rendesi
  • 2 adet küçük doğranmış köz patlıcan (tercihen)
  • 2 adet küçük doğranmış köz kırmızı biber (tercihen)
  • Haşlama suyundan ayırdığınız 1 su bardağı su
Üzeri için:
  • 1 bağ maydanoz
Hazırlanışı:
Bulguru,irmiği, unu bir tepsiye dökün üzerine yavaş yavaş su ekleyerek karıştırın. Salça, yumurta ve bahratları da ekleyerek kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir kıvama gelinceye kadar iyice yoğurun. Daha
sonra bu karışımdan fındık büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzda yuvarlayın.

İyice yuvarladıktan sonra tam ortasına serçe parmağınızla çöküp hafif bir çukur oluşturun. Şekil verme işleminde elinizi sık sık suyla ıslatın, aksi durumda harç elinize yapışır ve şekillendirmek zor olabilir. Bu şekilde bütün karışımı yapıp bitirdikten sonra büyükçe bir tencerenin yarısına kadar su doldurup kaynatın.

Su kaynadıktan sonra bulgur köftelerini suyun içine atın. Köfteler tamamen pişinceye kadar suyun içinden çıkarmayın. Pişen köfteler suyun yüzeyine çıkacaktır. Tamamen piştiğinde köfteleri bir kepçe yardımıyla sularını iyice süzerek yayvan bir kaba alın.

Sosu için tavaya yağı koyun ve rendelenmiş sarmısakları bu yağa atıp iyice kavurun, sonra içine biber salçasını, domates rendesini, patlıcan ve kırmızı biberi ekleyip biraz daha kavurun. Baharatları da ekleyip köfteleri haşladığınız sudan 1 su bardağı kadar sosa ilave edip 4-5dk kısık ateşte pişirin. Daha sonra sosu köftelerin üzerine dökün ve ayrı bir yerde doğradığınız maydanozları üzerine serpin.

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
adana, köfte, sarimsakli, yöresi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sini Köfte / Adana Emre Yöresel Yemekler 0 23 Nisan 2021 19:24
Daybulet (Bulgurlu Top Köfte) Hatay Yöresi Elysian Yöresel Yemekler 0 24 Kasım 2014 10:47
Ispanaklı İçli Köfte (Malatya Yöresi) Elysian Yöresel Yemekler 0 06 Mayıs 2014 15:20
Sıkma Köfte Malatya Yöresi Elysian Yöresel Yemekler 0 06 Nisan 2014 08:52
Adana yöresi içli köfte yapımı Sır Yöresel Yemekler 0 03 Ağustos 2013 19:46