17 Şubat 2012, 01:34 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1) | Şebit Yağlaması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 12 adet için) Hamuru: * 5,5 su bardağı un * 1,5 su bardağı kepekli un * 3 su bardağı +1/4(çeyrek)su bardağı ılık su * 2/3 paket(40 gr.lık yaş mayanın üçte 2 si)maya * 1 yemek kaşığı tuz İç Malzemesi * 250-350 gr.kıyma * 3 büyük domates rendesi * 3 adet büyük boy çarliston biber(veya 6-8 adet yeşil biber)-çok küçük doğranmış) * 1 adet büyük boy kuru soğan(rendesi) * 3 diş sarımsak(ince doğranmış) * 2 tatlı kaşığı dolusu karabiber * 2 tatlı kaşığı dolusu pulbiber * 1 yemek kaşığı domates salçası * 1 çay bardağı sıvıyağ ve 1 yemek kaşığı tereyağ(dilerseniz sıvıyağ yerine zeytinyağ da kullanabilirsiniz) * tuz 1. Ilık su ve şeker ile mayayı gevşetip eritin.Unları ve tuzu ekleyerek hamurunuzu yoğurun(hamurun yumuşaklığı size fazla gelir ve açamam derseniz çok az ekleyebilirsiniz-ama un eklendikçe hamurunuz pişmiş hali sertleşecektir)2 katı kabarana dek üzeri örtülü yaklaşık yarım saat mayalandırın. 2. Bu arada soğanı,sarımsağı ve yeşil biberi yağda kavurun.(yağın yarısı ile)Kıymayı ekleyip kavurun.Domatesi ve salçayı ekleyip kısık ateşte 20 dk. kadar suyunu çektirin.Baharatı ,tuzu,kalan yağı ve 1/2 su bardağı suyu ekleyerek 2 dk. daha pişirin. 3. Büyükçe tava veya sacı(aleminyum veya teflondan yapılmış olan tümsek şeklinde yuvarlak tava) ocak üzerine alıp ısıtın.Hamurunuzu unlu zemine kaşık yardımıyla eşit bezeler halinde sıralayın(ben hamurları açarken kepek unu kullandım- daha yumuşak olmasını sağlıyor) Her birini bunlayarak merdane yardımı ile yaklaşık 26 cm çapında açıp,harlı ocakta iki yüzlerini de pişirin. 4. Pişen hamurlar sıcakken aralarına sıcak harçtan sürün.Sıcak servis yapın. 5. Ben hamurlarımı önceden pişirip üst üste yerleştirip,üzerine havlu kağıt serip, bir poşete geçirip, bir tarafta beklettim.(1-2 gün önceden hazırlarsanız,buzdolabında saklayın) harcını da bir gece önceden hazırlayıp dolaba kaldırdım(3-4 gün muhafaza edebilirsiniz) Sofraya oturmadan az önce, harcı kaynar hale getirip;hamurları da teflonda bir bir ısıtıp,sıcak harcı sürdüm.Hemen servis ettim.Bu işlem 5 dk'nızı bile almaz. 6. Eşit dilimlere kesin.Serviste kesilmiş limon ve yıkanmış maydanoz; veya sarımsaklı yoğurt yanında hazır bulundurabilirsiniz.Ne şekilde tüketmek isterseniz. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | |
|
Etiketler |
yağlaması, şebit |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kayseri yağlaması (Şebit) nedir, nasıl yapılır? Malzemeleriyle Kayseri yağlaması tarifi | Zeytin | Yöresel Yemekler | 5 | 16 Ağustos 2023 11:48 |
Taze Fasulye Yağlaması (Karadeniz Yöresi) | Elysian | Yöresel Yemekler | 0 | 29 Nisan 2014 13:31 |
Kuru Kayısı Yağlaması | Liaaa | Tatlılar | 0 | 06 Kasım 2012 15:24 |
şebit-pilav (karaman) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 10 Ocak 2011 17:02 |
Kayseri Kıymalı Yağlaması | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 25 Mart 2009 04:53 |