IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

17Beğeni(ler)
  • 5 Post By AnqeL
  • 3 Post By Aria
  • 2 Post By Melodram
  • 2 Post By Ein
  • 1 Post By Violent
  • 3 Post By blazeofglory
  • 1 Post By Envy

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 13 Şubat 2012, 23:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yöresel Yemekler - Kuymak (Mıhlama)




Trabzon usulü

Mısır unu yağla kavrulmaz. Yağ eritildikten sonra minci peyniri ilave edilir ve peynir hafif eriyince yağ yanmadan su eklenir. Daha sonra mısır unu yavaş yavaş karıştıralarak eklenir. Fokurdamaya başlayınca karıştırma işlemi bırakılır ve tereyağının kuymağın üstünde birikmesi beklenir, sıcak servis yapılır.

Rize usulü

Genişçe bir tavada tereyağı eritilip, mısır unuyla hafif kavrulur. Burada kullanılan mısır unu, balıkların kızartılırken bulandıkları mısır unundan daha kalınca öğütülmüş olandır. Ama diğeriyle de yapılabilir. Trabzon tereyağı kendine has reyhasıyla mısır ununu pembeleştirince kaynar su ilave edilir ve iyice karıştırılır. Bir süre sonra yağ kendini göstermeye başlar. Erzurum'a ait telli peynir ilave edilir ve kısa süre hızlıca karıştırılır.



Iğdır usulü

Tavaya yağ konularak eritilir. Eritilen yağa sarıkök ilave edilir. Diğer tarafta bir kap içerisinde hazırlanmış su, un, tuz karışımı erimiş yağın içine yavaş yavaş dökülüp hızlı hızlı karıştırılır. Pişince ateşten alınıp üstüne kepleme dökülür. “kepleme”: Nabat şekeri, tarçın, akkök, muğek ve karabiberden oluşan, İrandan gelen bir karışımdır.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Alt 13 Şubat 2012, 23:10   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yöresel Yemekler - Kuymak (Mıhlama)




Rize usulü harikadır. O peynir erir, tel verir. Ohhh ohhhhhhhh
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Trabzon usulü de yedim, yok yok mıhlama gibi değil.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 13 Şubat 2012, 23:15   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yöresel Yemekler - Kuymak (Mıhlama)




Rize usulü güzeldir, en son yazın Artvin'den dönerken yemiştim, birkaç yıl özledikten sonra yemek daha keyifli oluyor.

__________________
If you can't measure it, it doesn't exist.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Şubat 2012, 08:57   #4
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yöresel Yemekler - Kuymak (Mıhlama)




Daha pazar sabahı yedim, miss gibii.. Hele o tellisiiii :p

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 11 Nisan 2012, 10:51   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yöresel Yemekler - Kuymak (Mıhlama)




Bir karadenizle ağzımın suyu aktı şu anda diyebilirim.
Ekmeğinizi bandırıp yiyeceksiniz kibar yenmez yoksa zevki çıkmaz.
Özelliklede en güzel yeri dibidir ilk defa yiyecek olanlara bilgi : )

Pylş İçin Tşkler.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 11 Nisan 2012, 10:54   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yöresel Yemekler - Kuymak (Mıhlama)




Kuymak diye yazılıyor olsa da biz karadenizliler "oğa guymak deruk"
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
son derece basit olup da bu kadar besleyici ,doyurucu ve leziz bir yemek olabilirmi yahu
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ay lav yu guymak :P

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 11 Mayıs 2012, 15:56   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yöresel Yemekler - Kuymak (Mıhlama)




Aşık olunulası tat! (Tabi has Trabzon tereyağı ve iyi bir peynir ile yapıyorsanız)
Çok severim kuymağı, Rize usulünü.
Yemek için özlemeye gerek yok, ben her an yiyebilirim galiba
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 05 Ekim 2012, 19:34   #8
Çevrimiçi
IUC
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yöresel Yemekler - Kuymak (Mıhlama)




offf diorum oooooof ooooof
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Bilgiyi Paylaşalım....! Bilgi Paylaşılınca Güzeldir....!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Ekim 2012, 10:51   #9
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yöresel Yemekler - Kuymak (Mıhlama)




Canım çekti, anneme yaptırayım bugün :p

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yöresel Yemekler İndex Seth Yöresel Yemekler 0 07 Eylül 2014 20:54
Kocaeli Yöresel Yemekler Ecrin Marmara Bölgesi 0 18 Şubat 2012 22:56
Kastamonu Yöresel Yemekler Ecrin Karadeniz Bölgesi 0 09 Ocak 2012 23:44
Kırıkkale Yöresel Yemekler Ecrin İç Anadolu Bölgesi 0 28 Ağustos 2011 02:37
Eskişehir Yöresel Yemekler Ecrin İç Anadolu Bölgesi 0 21 Ağustos 2011 13:12