11 Kasım 2011, 14:39 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Balli güllaç (kastamonu) 5 güllaç yaprağı 3 çorba kaşığı süzme bal 3 çorba kaşığı dövülmüş ceviz 3 su bardağı sıcak süt 2 yumurta Kızartma için sıvıyağ Şerbet için: 3 su bardağı tozşeker 3 su bardağı su Limon suyu 1. Bir tencerede su ve tozşekeri kaynatın. 1-2 damla limon suyu ekleyin. Bir taşım kaynatıp tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 2. Cevizle balı bir kapta karıştırın. 1 güllâç yaprağını dörde bölün. Sütü bir tepsiye alın. Güllâç yapraklarını batırıp çıkarın ve düz bir zemine alın. İç malzemesinden yerleştirip yaprak sarma şeklinde gevşekçe sarın. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. 3. Güllâç sarmalarını çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın ve şerbete atın. Ilık olarak servis yapın. | |
|
Etiketler |
balli, güllaç, kastamonu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
BEBEKLER İÇİN: BALLI KEK | Tanem | Kek Tarifleri | 0 | 26 Kasım 2018 16:34 |
ÇIN USULÜ BALLI TAVUK | PySSyCaT | Dünya Mutfakları | 0 | 24 Şubat 2016 15:28 |
Ballı güllaç (kastamonu) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ocak 2011 08:31 |
Ballı güllaç (kastamonu) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ocak 2011 08:30 |
Balli pastacik | Sır | Pastalar | 0 | 11 Nisan 2010 12:16 |