11 Kasım 2011, 14:39 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kabak paçasi (kastamonu) MALZEMELER 1 kg. yemeklik kabak 4 dolu çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı (tepeleme) un 2 çorba kaşığı sirke 5 adet yumurta 3 diş sarımsak 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 kaşık tereyağ Tuz Pulbiber HAZIRLANIŞI Kabakların kabuğu bıçakla kazınarak rendenin kalın tarafı ile rendelenir. Rendelenmiş kabaklar teflon bir tavada sıvı yağ ve tuz ile öldürülür. Diğer tarafta un, çok az su ile sulandırılır. Yoğurt, sirke, yumurta buna karıştırılır. Sarımsaklar da ezilerek buraya eklenir ve malzeme bir karışım haline getirilir. Pişen kabağımızın üzerine karışım dökülerek, tahta bir kaşık veya spatül ile yer yer açılır ve karışımın dibe inmesi sağlanır (Kesinlikle Karıştırılmaz !). Tavanın kapağı örtülerek 10 dk. kısık ateşte pişirilir. Ayrı bir yerde tereyağ eritilerek içine arzuya göre pulbiber konulur ve paçanın üzerine dökülerek süslenir. Kastamonu yöremizin bir yemeği olan paça, kabak yerine patatesli ya da mantarlı olarak da yapılabilir. Patates veya mantar küp şeklinde doğranarak (Rendelenmez!) kabak yerine kullanılabilir, diğer malzemeler ve hazırlanışı aynıdır. Bir oturuşta bir tavayı bitiremezseniz paçayı soğuk olarak da yiyebileceğinizi unutmayın. | |
|
Etiketler |
kabak, kastamonu, pacasi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Fırında Kabak Mücver Tarifi,Vejetaryenlere Fırında Kabak Mücver | Sarya | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 2 | 03 Ocak 2023 15:47 |
Kastamonu... | MoHaC | Yöresel Kelimeler ve Anlamları | 0 | 11 Mart 2022 17:22 |
Bu kez Kastamonu | Feronia | Haber Arşivi | 0 | 20 Haziran 2017 07:08 |
Yeşil Kabak Püresi Tarifi - Yeşil Kabak Püresi Nasıl Yapılır? | PySSyCaT | Bebek Mamaları | 0 | 16 Şubat 2016 23:18 |
Kabak Kemane - Kabak Kemane Hakkında Bilgi | xena | Müzik Dünyası | 3 | 14 Mayıs 2014 22:59 |