IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sır

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 24 Ocak 2011, 20:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevizli lokum (sakarya - manav kültürü)




5 Ekmeklik Hamur
400 Gram Ceviz
100 Gram Fındık
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
2-3 Tatlı Kaşığı Çörek Otu/Susam
2-3 Çay Kaşığı Baharat

Genellikle mahalle fırınları yakıldıktan ve mancar pideleri piştikten hazırlanıp pişirilen bir börek türü olan lokum bayramlarda ve özel günlerde sofraların vazgeçilmez lezzetidir. Mayalanmış ekmek hamurundan yapılan lokum arzuya göre[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ya da kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]le yapılır. Ceviz ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] çok ince olmamak şartıyla çekilir. 1 su bardağı sıvı yağın içine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kırılarak karıştırılır. Hamurun 1/5’i düz bir zemin üzerinde yağ[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] karışımı yardımıyla elle açılarak genişletilir ve üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] serpilir. Hamurun içine arzuya göre içine atılmış baharatlar da konarak rulo biçiminde sarılır. Bıçakla 5’er santimetrelik parçalar halinde kesilir ve kesilen tarafı yağlı tepsinin yukarısına gelecek şekilde yerleştirilir. Bir süre bekletilerek kabartılan hamurun fırına verilmeden önce, daha güzel pişmesini sağlamak için lokumların üzerini kapatacak kadar az miktarda yağ[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] karışımı iyice sürülür. Çörek otu serpilerek pişmek üzere fırına atılır.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
cevizli, lokum, manav, sakarya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dartılı keşkek (sakarya - manav kültürü) Sır Yöresel Yemekler 1 02 Aralık 2024 23:52
Epışıps (sakarya - çerkes kültürü) Sır Yöresel Yemekler 1 02 Aralık 2024 23:48
Dımbıl çorbası (sakarya - manav kültürü) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ocak 2011 20:28
Incir uyuşturması (sakarya - abhaz kültürü) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ocak 2011 20:27
Pazı tavası (sakarya - hemşin kültürü) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ocak 2011 20:26