24 Ocak 2011, 20:29 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevizli lokum (sakarya - manav kültürü) 5 Ekmeklik Hamur 400 Gram Ceviz 100 Gram Fındık 1 Adet Yumurta 1 Su Bardağı Sıvı Yağ 2-3 Tatlı Kaşığı Çörek Otu/Susam 2-3 Çay Kaşığı Baharat Genellikle mahalle fırınları yakıldıktan ve mancar pideleri piştikten hazırlanıp pişirilen bir börek türü olan lokum bayramlarda ve özel günlerde sofraların vazgeçilmez lezzetidir. Mayalanmış ekmek hamurundan yapılan lokum arzuya göre[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ya da kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]le yapılır. Ceviz ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] çok ince olmamak şartıyla çekilir. 1 su bardağı sıvı yağın içine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kırılarak karıştırılır. Hamurun 1/5’i düz bir zemin üzerinde yağ[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] karışımı yardımıyla elle açılarak genişletilir ve üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] serpilir. Hamurun içine arzuya göre içine atılmış baharatlar da konarak rulo biçiminde sarılır. Bıçakla 5’er santimetrelik parçalar halinde kesilir ve kesilen tarafı yağlı tepsinin yukarısına gelecek şekilde yerleştirilir. Bir süre bekletilerek kabartılan hamurun fırına verilmeden önce, daha güzel pişmesini sağlamak için lokumların üzerini kapatacak kadar az miktarda yağ[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] karışımı iyice sürülür. Çörek otu serpilerek pişmek üzere fırına atılır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
cevizli, lokum, manav, sakarya |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Dartılı keşkek (sakarya - manav kültürü) | Sır | Yöresel Yemekler | 1 | 02 Aralık 2024 23:52 |
Epışıps (sakarya - çerkes kültürü) | Sır | Yöresel Yemekler | 1 | 02 Aralık 2024 23:48 |
Dımbıl çorbası (sakarya - manav kültürü) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 20:28 |
Incir uyuşturması (sakarya - abhaz kültürü) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 20:27 |
Pazı tavası (sakarya - hemşin kültürü) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 20:26 |