24 Ocak 2011, 20:24 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Epışıps (sakarya - çerkes kültürü) Tavuk 1 Adet Orta Boy Ceviz içi 1 Kilogram Kişniş 1 Tatlı Kaşığı Acıka 1 Tatlı Kaşığı Mısır Unu 1 Su Bardağı Buğday unu 1 Su Bardağı Kırmızı acı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 10-15 Adet Sarımsak 2 Diş Tereyağı 3 Yemek Kaşığı Sıvı yağ 1 Su Bardağı Kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 Orta Boy Kırmızı toz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 Tatlı Kaşığı Temizlenmiş ve parçalara ayrılmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yağ[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]la kavrulur. İçine bol su konur ve haşlanır. Acıka ilave edilir. Mısır unu ve buğday unu ile hamur haline getirilir, 6`ya bölünür, kaynayan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyuna atılır. Piştiğinde eti ayrı bir kaba, hamurlar ayrı bir kaba konur. Kırmızı kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suda kaynatılır, şişirilir, çekirdeklerinden ayrılır. Biberler, 1 kg[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi, 2 diş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], kişniş ve hamurlar et makinesinden 2-3 kere geçirilir. Bu karışım[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu ile boza kıvamında inceltilir, makarna süzgecinden geçirilir. İçerisinde kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kabuğu kalmaması sağlanır. Bu karışım ateşte yavaş yavaş kaynatılır. Sulu ise eritip buğday unu ilave edilir, koyu ise et suyu konur. Fokurdamaya başladığında etler konur, biraz daha kaynatılır. Üzerine toz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilmiş kızgın tereyağı gezdirilir. Pasta ile yenir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
Çerkes, epişips, sakarya |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Dartılı keşkek (sakarya - manav kültürü) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 20:32 |
Cevizli lokum (sakarya - manav kültürü) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 20:29 |
Dımbıl çorbası (sakarya - manav kültürü) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 20:28 |
Incir uyuşturması (sakarya - abhaz kültürü) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 20:27 |
Pazı tavası (sakarya - hemşin kültürü) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 20:26 |