15 Ağustos 2023, 16:40 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kayseri yağlaması (Şebit) nedir, nasıl yapılır? Malzemeleriyle Kayseri yağlaması tarifi Kayseri Yağlaması; coğrafi sınırda “şebit” adı verilen lavaş ekmek üzerine kıymalı harç konulması suretiyle üretilen ve sarımsaklı ya da sade yoğurtla servis edilen bir yemektir. Kayseri yağlaması (Şebit) nedir, nasıl yapılır? İşte kayseri yağlaması tarifinin ayrıntıları... Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yöre halkının uzun yıllardır, özellikle yaz aylarını geçirdiği bağ evlerinde ekmek ihtiyacını karşılamak için yoğurdukları hamurları, bazlama veya şebit gibi çeşitli şekillerde sac üzerinde pişirerek tükettikleri bilinir. Bu gelenekten doğan Kayseri Yağlamasının Kayseri mutfak kültürü içinde önemli bir yeri bulunur ve sıkça üretilip tüketilir. Bu sebeple Kayseri Yağlamasının, coğrafi sınır ile ün bağı bulunur. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Hamur için: 1 kg buğday unu 22 g tuz 17 g kuru maya 2 adet küp şeker 450 ml ılık su 55 ml zeytinyağı 30 g sulu yoğurt Kıymalı harç için: 500 g kıyma 3 adet kuru soğan 3 orta boy domates 6 adet yeşilbiber 16 g domates salçası 4 g biber salçası 92 ml zeytinyağı Karabiber, kırmızı toz biber, tuz (tercih edilen miktarda) Hamurun yoğrulması: Un, bir kabın içine konur ve ortası bir havuz gibi açılarak şeker, ılık su ile kabartılmış maya, sıvı yağ, tuz ve yoğurt ilave edilerek karıştırılır. Üzerine azar azar ılık su eklenip yumuşak bir hamur olana kadar yoğrulur. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelince üstü kapatılarak hamur miktarı iki katına çıkana kadar yaklaşık 40 dakika oda sıcaklığında mayalanmaya bırakılır. Hamurun açılması: Mayalanan hamur avuç içi büyüklüğünde bezelere ayrılır, üzeri bir bezle kapatılarak 10 dakika dinlendirilir. Bezeler hamur tahtası üzerinde hafifçe unlanarak, merdane ya da oklava ile çapı 22-26 cm, kalınlığı 0,2-0,5 cm olacak şekilde teker teker açılır. Hamurun pişirilmesi: Açılan yufkalar oklavaya sarılıp kızgın sac ocak veya büyük bir tavaya yapışmayacak şekilde yayılarak yüzeylerinde hafif kahverengi benekler oluşana kadar önlü arkalı pişirilir. Yufkaların kurumaması için pişirme süresine dikkat edilmelidir. Bu şekilde pişirilmiş yufkalara Kayseri’de “şebit” adı verilir. Şebitler diğer bezeler de açılıp pişirilene kadar kurumaması için bir bez altında biriktirilir. Kıymalı harcın hazırlanması: Kıyma derin bir tavada yağla hafifçe sotelenir, ince doğranmış soğanlar ilave edilerek kavrulur. Kavurma işlemi devam ederken önce biber ve salça, daha sonra rendelenmiş domates eklenir. Son olarak azar azar su, tuz, kırmızı toz biber ve toz karabiber eklenerek 5-6 dakika daha pişirildikten sonra harç ocaktan indirilir. Yağlama işlemi: Şebitlerden biri geniş bir kaba konur. Üstüne 65-70 g kıymalı harç konur ve harcın şebitin tüm yüzeyine yayılarak şebitin yağlanması sağlanır. Tüm şebitler bir sıra kıymalı harç ve bir sıra şebit olacak şekilde üst üste dizilir. Bu şekilde yağlama işlemi tamamlanır. Ancak üstte kalan şebitler aşağıdakilere göre daha kuru olabileceğinden, alttaki ile üstteki şebitlerin yeri değiştirilir. Bu işlemden sonra Kayseri Yağlaması 4 eşit parçaya kesilir. Kayseri Yağlaması tercihe göre sarımsaklı ya da sade yoğurt ile servis edilir. ntv
__________________ Eski bir kadınım ben, Siyah-Beyaz fotoğrafları, 45'lik plakları özlüyorum... Yine bir gül nihal alıyor gönlümü eteklerim uçuşarak vals yapıyorum.. Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum Yelpaze ile serinlemek, Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum. Yüzüne bakmaya utandığım, elimi tutmaya kıyamayan, Aşklar hayal ediyorum... Eski bir kadınım ben, İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı, Ölmek istemiyorum... | |
|
15 Ağustos 2023, 17:09 | #2 |
Çevrimiçi # Forum Dedesi #
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Kayseri yağlaması (Şebit) nedir, nasıl yapılır? Malzemeleriyle Kayseri yağlaması tarifi Yahu bizim memleketten kötü yemek çıkarmı hey Maşallah yakıyor gene.. Yanuılmıyorsam @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bunu biliyordu gelince anlarız artık... Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!! Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
|
15 Ağustos 2023, 18:10 | #3 |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Kayseri yağlaması (Şebit) nedir, nasıl yapılır? Malzemeleriyle Kayseri yağlaması tarifi bugünlerde karşıma çok fazla çıktı bu yemek keşke biri yapsa da yesek Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
|
15 Ağustos 2023, 19:07 | #4 |
Çevrimiçi ~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Kayseri yağlaması (Şebit) nedir, nasıl yapılır? Malzemeleriyle Kayseri yağlaması tarifi Emeginize Saglik
__________________ Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. |
|
16 Ağustos 2023, 01:35 | #5 |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Kayseri yağlaması (Şebit) nedir, nasıl yapılır? Malzemeleriyle Kayseri yağlaması tarifi hemso bildigimiz kayseri yaglamasi degil mi bunu seyde yiceksin nereydi ya ora.. develi super yapıyorlar orda bir keresinde gittim.. yedim superdi. yağlı ama super Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum ! Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma. Sen daima dalgalanacaksın Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
|
16 Ağustos 2023, 11:48 | #6 | ||||
Çevrimiçi # Forum Dedesi #
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Kayseri yağlaması (Şebit) nedir, nasıl yapılır? Malzemeleriyle Kayseri yağlaması tarifi
İlahi hemşom bak gene.. Yahu bazen sana esprili olarak ben tam kayserili değilim derim hani anladın şimdi nereli olduğumu demi... Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!! Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | ||||
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Oktayaydogdu.av.tr Kayseri Boşanma Avukatı, Kayseri Ceza Avukatı Ve Kayseri Avukat | ZeuS | Web Site Tanıtımı | 1 | 23 Eylül 2022 17:15 |
Taze Fasulye Yağlaması (Karadeniz Yöresi) | Elysian | Yöresel Yemekler | 0 | 29 Nisan 2014 13:31 |
Kuru Kayısı Yağlaması | Liaaa | Tatlılar | 0 | 06 Kasım 2012 15:24 |
Şebit Yağlaması | AnqeL | Yöresel Yemekler | 0 | 17 Şubat 2012 01:34 |
Kayseri Kıymalı Yağlaması | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 25 Mart 2009 04:53 |