01 Şubat 2022, 19:39 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Türk Mutfağının Geleneksel Sulu Yemekleri [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Terbiyeli Sulu Köfte Bu yemeğin yanına çorba yapmanıza gerek yok. Yemesi oldukça keyifli olan terbiyeli sulu köftenin suyunu kaşık kaşık içerken diğer yandan köftelerini yiyebilirsiniz. Terbiyeli Sulu Köfte İçin Malzemeler 300 gr kıyma 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1 adet patates 1 adet havuç 1 yumurta 2 yemek kaşığı un ½ çay bardağı pirinç Tuz, karabiber, pul biber Terbiyesi için; 1 adet yumurta sarısı ½ limonun suyu 2 yemek kaşığı yoğurt Terbiyeli Sulu Köftenin Hazırlanışı Derin bir kaseye soğan ve sarımsağı rendeleyin. Kıyma, pirinç, un, yumurta ve baharatları da ilave edip yoğurun. Yapışkan bir kıvam elde ettiyseniz un ilavesi yapabilirsiniz. Bir tepsiye un serpin ve köfteden fındıktan biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayın. Köfteleri unlu tepsiye atın ve hazırladıkça una bulayın. Patates ve havucu küp küp doğrayın. Tencerede 1 litreden biraz daha fazla suyu kaynatın. Kaynayan suya köfte, patates ve havuçları atın. Terbiye malzemelerini karıştırın. Havuçlar yumuşadığında terbiyeyi kaynayan su ile alıştırarak çoğaltın ve tencereye ekleyin. Birkaç dakika kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve servis yapın. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Pastırmalı Kuru Fasulye İçin Malzemeler 2 su bardağı kuru fasulye 1 adet soğan 7-8 dilim pastırma 2 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı un ½ çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su Tuz, karabiber, kimyon Pastırmalı Kuru Fasulyenin Hazırlanışı Fasulyeyi bir gece önceden ıslatın. Eğer ertesi gün akşam pişirecekseniz sabah da suya koyabilirsiniz. Fasulyenin suyunu aralıklarla değiştirin ki gazı gitsin. Soğanı yemeklik doğrayın. Düdüklü tencereye sıvıyağı alın ve soğanı kavurun. Salçalarını da ekleyin ve kavurmaya devam edin. Un ve suyunu ilave edip çırpıcıyla karıştırın. Topaklanma olmamasına dikkat edin. Baharatlarını da ekleyin ve iri iri doğradığınız pastırmaları, fasulyeleri de ilave edin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve tencerenizin kullanma talimatlarında belirtilen süreye uyarak pişirin. Acı ile aranız iyiyse tencereye 1 adet Arnavut biberi de atabilirsiniz. Güveç [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Güveç İçin Malzemeler 500 gram dana kuşbaşı 2 adet patlıcan 2 adet kabak 2 adet patates 3 adet domates 4 adet yeşil biber 5-6 diş sarımsak 2 adet soğan 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı salça Tuz, karabiber, toz kırmızı biber ve kimyon 1 su bardağı su Güveç Nasıl Hazırlanır? Etleri yıkayın ve üzerine 2 su bardağı su ekleyerek düdüklü tencerede 20 dakika kadar pişirip suyunu süzün. Patlıcanları çizgili soyun ve iri küpler halinde doğrayın. Patlıcanların acısının çıkması için tuzlu su dolu bir kaba atın ve bekletin. Patates ve kabakları soyup patlıcanlarla aynı boyda doğrayın. Yeşil biberleri minik minik, soğanı ise yemeklik doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Sarımsakları iri iri doğrayın. Tüm malzemeleriniz hazırsa artık güveci pişirebilirsiniz. Isıya dayanıklı güvecinizi ocağa alın ve az miktarda yağ ilave ederek soğanları kavurun. Ardından sırayla et, patates ve kabakları dizin. Aralarına baharatlarını ve domatesin yarısını da ekleyin. Patlıcan, biber ve kalan domatesleri de güzelce yaydıktan sonra bir miktar tuz serpin ve sebzelerin üzerine 1 su bardağı su ile karıştırdığınız salçayı gezdirin. Güveci önce alüminyum folyo ile kaplayın ve kapağını kapatın. Kaynayana kadar orta ateşte, kaynadığında kısık ateşte 45-50 dakika pişirin. İmam Bayıldı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İmam Bayıldı İçin Malzemeler 4 adet orta boy patlıcan 2 adet soğan 4 diş sarımsak 2 adet domates 2 adet yeşil biber 1 çay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı sıcak su 1 kesme şeker Tuz ve karabiber Sosu için; ½ su bardağı rendelenmiş domates 1 tatlı kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı zeytinyağı Süslemek için; Maydanoz İmam Bayıldı Nasıl Hazıralanır? Patlıcanların saplarını koparmadan alacalı soyun ve acısını almak için tuzlu suda bekletin. Daha sonra patlıcanları iyice kurulayın ve bir kenara ayırın. Soğanları ince uzun doğrayın, sarımsakları ikiye bölün. Domatesleri küp küp doğrayın. Yeşil biberlerin çekirdeklerini temizledikten sonra ince uzun kesin. Tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanı kavurun. Sarımsak, biber, domates, küp şeker ve baharatlarını ekleyip kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta patlıcanları kızgın yağda kızartın. Kızaran patlıcanların fazla yağını alın. Patlıcanları bir karnıyarık tenceresine dizin ve karnıyarık yapar gibi orta kısımlarını hafif bir şekilde kesip açın. Domatesli harcı paylaştırıp tencereye 1 su bardağı su ekleyin. Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Bir sos tavasında zeytinyağını ısıtın. Rendelenmiş domates ve salçayı ekleyip kaynatın. Pişen patlıcanların üzerine sosu gezdirip yemeğinizi soğutun ve soğuk olarak servis yapın. Alıntı
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. Ve görüyorsun ki .. Alnımıza yazılanla ..Gönlümüze kazınan bir olmuyor… | |
|
02 Şubat 2022, 10:14 | #2 |
Çevrimiçi # Forum Dedesi #
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Türk Mutfağının Geleneksel Sulu Yemekleri Güzel tariflerdi gene eline sağlık +
__________________ Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!! Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
|
Etiketler |
türk mutfağının geleneksel sulu yemekleri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimi | Elif | Yemek Tarifleri | 0 | 01 Aralık 2015 00:16 |
Adıyamanın Yemekleri, Yöresel, Geleneksel Yemek Tarifleri | Vesaire | Güneydoğu Anadolu Bölgesi | 0 | 15 Aralık 2014 00:33 |
Amasya’nın Yemekleri, Geleneksel, Yöresel Tarifleri | PySSyCaT | Karadeniz Bölgesi | 0 | 04 Kasım 2014 10:32 |
Geleneksel Alman Yemekleri | AnqeL | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Haziran 2012 14:42 |
Papara (Geleneksel) Tarifleri ile Rumeli Yemekleri.. | Sevda | Yöresel Yemekler | 0 | 18 Kasım 2011 14:02 |