![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Limonlu Ve Muhallebili Tart Tarifi İçin Malzemeler Tart için 3 bardak un 125 g tuzsuz tereyağı (Soğuk ve küp küp kesilmiş) 6 yemek kaşığı toz şeker 1/2 limon kabuğu rendesi 1 tutam tuz 6-7 yemek kaşığı su (Soğuk) Kenarları için 1 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı pekmez 1 avuç fıstık ve ceviz içi (Doğranmış) Muhallebi için 500 ml süt 35 g pirinç unu 3-3,5 yemek kaşığı toz şeker 3-4 damla limon suyu Limonlu Ve Muhallebili Tart Nasıl Yapılır? Geniş bir kasede un, toz şeker ve tuzu karıştırın. Soğuk tereyağını ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Bir yandan elinizle malzemeyi ufalarken bir yandan da soğuk suyu kaşık kaşık ilave edin. (Gerekirse 1 yemek kaşığı daha su ekleyebilirsiniz.) Yumuşak olmayan bir hamur elde edin. Bir disk gibi bastırıp streç filme sarın ve 2 saat süreyle buzdolabında dinlendirin. Buzdolabından çıkardığınız hamuru elinizde biraz canlandırıp beşte birini kenara ayırın ve kalan büyük parçayı pişirme kağıdı serili fırın tepsisi üzerinde avucunuzla bastırarak tıpkı büyük bir pizza tabanı gibi açın. Yaklaşık 28-30 cm’lik bir çapa ulaşınca kenarlarını tart kenarı şeklinde yaklaşık 1,5 cm kadar kaldırın. İçten ve dıştan ellerinizle bastırarak sağlamlaştırın. Yoğurt ve pekmezi bir kapta çırpın ve hamurun kenarlarına sürdükten sonra çerezleri üzerine yapıştırın. Tartın zeminine kabarmaması için çatalla delikler açın. (Pişirme esnasında bu kenarlar bir miktar yayılacaktır, endişe etmeyin.) Ayırdığınız beşte birlik hamuru da başka bir pişirme kağıdı serili fırın tepsisi üzerinde elinizle bastırarak açın ve kurabiye kalıbı ile 8-10 tane kalp kesin. Arzuya göre üzerlerine biraz pekmez sürüp çerez serpebilirsiniz. Hazırladığınız hamurları iki tepsiye alarak önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 25-30 dakika süreyle kontrollü bir şekilde pişirin. Tartı fırından çıkarınca çelik bir tencerede süt, pirinç unu ve toz şekeri sürekli karıştırarak kuvvetli ateşte muhallebiyi pişirin. Ceylan gözü yaptığında 3-4 damla limon sıkıp ocaktan alın ve 5 dakika süreyle kabuk tutmaması ve biraz soğuması için karıştırmaya devam edin. Muhallebiyi boş tartın içine dökün, üzerine kalp kurabiyelerini yerleştirin. 30 dakika dinlendirdikten sonra servis edin. | |
| ![]() |
![]() | #2 |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Limonlu Ve Muhallebili Tart Tarifi İçin Malzemeler Emeğine sağlık Paylaşım İçin Teşekkürler
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
| ![]() |
![]() | #3 |
Çevrimdışı Tefeci'nin Kızı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Limonlu Ve Muhallebili Tart Tarifi İçin Malzemeler Hanımefendi emeğinize sağlık paylaşım için teşekkürler
__________________ ''Zamanın Eli Değdi Bize Artık Aynı Değiliz İkimiz de'' Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
limonlu ve muhallebili tart tarifi için malzemeler |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kakaolu Küçük Tartlar Tarifi İçin Malzemeler | Sarya | Yemek Tarifleri | 2 | 06 Ocak 2022 21:34 |
Kış Çorbası Tarifi İçin Malzemeler | Sarya | Çorbalar | 0 | 28 Eylül 2020 12:46 |
Muzlu Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler | Sarya | Pastalar | 0 | 25 Eylül 2020 11:32 |
Fırında Çöp Şiş Köfte Ve Patates Tarifi İçin Malzemeler Köftesi İçin: | Sarya | Kebaplar Köfteler | 0 | 10 Ocak 2020 13:52 |
Acı Sos Tarifi İçin Malzemeler | mCx | Soslar | 0 | 28 Ekim 2019 20:35 |