26 Aralık 2019, 20:55 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Lezzetli bir protein deposu: İçi fıstık ezmeli, şekersiz bisküvi Lezzetli bir protein deposu: İçi fıstık ezmeli, şekersiz bisküvi Vücudumuza aldığımız karbonhidratın şeker gibi basit karbonhidrat değil, lif açısından zengin, mineral ve vitamin kompozisyonuna sahip ve yavaş sindirilen olmasına özen göstermeliyiz. Dolayısıyla bu ev yapımı fıstık ezmeli tarif, kompleks karbonhidratlar bakımından zengin olduğu için şeker ihtiyacımızı bastıracaktır. Üstelik dışarıdan aldığımız diğer bisküvilerin aksine, bu bisküvi bir protein deposu. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Ufak bir hatırlatma: Daha fazla adet çıkmasını diliyorsanız, malzemeleri oranlı olarak artırabilirsiniz. Bisküvimizi tanıyalım Kalori: 50 kcal / adet Pişirme: 150 °C – 15 dakika Hazırlık: 45 dakika Dinlendirme: 2.30 saat buzdolabında, 10 dakika oda sıcaklığında Konsept: Ara öğün (tatlı) Malzemeler Kurabiye kısmı için; 5 çorba kaşığı yulaf 1/2 su bardağı şekersiz vanilya tozu 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karbonat 1 çorba kaşığı tarçın 1/4 su bardağı hindistan cevizi yağı 3 çorba kaşığı laktozsuz süt 2 çorba kaşığı organik keçiboynuzu pekmezi Kreması için; 1 çorba kaşığı fıstık ezmesi 1/2 su bardağı toz tatlandırıcı 1/2 çay kaşığı tuz 4 çorba kaşığı laktozsuz süt (inceleştirmek için sonradan ekleyelim ama çok da eklememeye özen gösterelim, yoksa yapış yapış olabilir. Bizim amacımız pürüzsüz ve yumuşak olması.) Tarif Kurabiye kısmı için; İlk beş malzemeyi homojen hale gelinceye kadar karıştıralım. Ayrı bir kapta bütün sıvı malzemeleri karıştırıp, iki karışımı birleştirelim. Hamur haline gelsin, fırınlanmadan önce 30 dakika buzdolabında bekletelim. Hamuru büyük bir yuvarlak haline gelinceye kadar kuvvetli bir biçimde ezelim. (Ben buzdolabından çıkarınca streç filme sardım öyle ezdim. Daha düzgün ezilmiş oldu, size de tavsiye ederim) Hamur inceleşene kadar yoğuralım. Elde ettiğimiz hamuru eşit ve küçük dairelere keselim. Yağlanmış tepsi üstünde, önceden ısıtılmış fırında 150°C ayarında, 10-15 dakika boyunca pişirelim Hazırladığımız kurabiyenin 10 dakika soğumasını bekleyelim. Kreması için; Krema için listelediğimiz ilk üç malzemeyi pürüzsüz ve yumuşak hale gelinceye kadar karıştıralım. İnceleştirmek adına 4 çorba kaşığı süt ekleyelim. (Daha çok inceleştirmek isterseniz biraz daha ekleyebilirsiniz, fakat yapış yapış olmaması için çok olmamasına özen gösterelim.) Elimizle iyice yoğuralım. Elde ettiğimiz kremayı kurabiyelerin yarısına koyalım, kalan kurabiyeleri kullanarak da üzerlerini kapatalım (sandviç haline gelmesi için). 2 saat buzdolabında dinlendirelim, sonra servis edelim. -Alıntı- | |
|
Etiketler |
bisküvi, fıstık ezmeli, protein |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Fıstık Ezmeli Salata Sosu | mCx | Soslar | 0 | 28 Ekim 2019 22:01 |
Fıstık ezmeli şekerpare | Beatrice | Tatlılar | 5 | 10 Ekim 2019 17:10 |
Şekersiz fıstık ezmesi tarifi | NerqiS | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 3 | 28 Ekim 2018 21:56 |
Badem Ezmeli Bisküvi Tarifi | Liaaa | Hamur İşleri | 3 | 21 Ekim 2012 08:53 |
Fıstık Ezmeli ve Çikolatalı Kek | N999 | Kek Tarifleri | 0 | 26 Ocak 2012 21:21 |