04 Kasım 2019, 15:10 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Samsades Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 2 su bardağı su 3 su bardağı un 1 çağ kaşığı tuz Dolgusu için gerekli malzemeler 1,5 yemek kaşığı şeker 4 yemek kaşığı lor peyniri (tuzsuz) 1 çay kaşığı tarçın Şerbeti için gerekli malzemeler 2 su bardağı şeker 2,5 su bardağı su 4-5 damla limon suyu 1 tatlı kaşığı tarçın Hazırlanışı: Bir kaba, 2 su bardağı unu almalı ve üzerine tuz ilave etmelisiniz. Ardından 1,5 su bardağı suyu da unun içine eklemelisiniz. hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurmalısınız. (Duruma göre un ya da su ilave edebilirsiniz) Hazırlamış olduğunuz hamuru 10-15 dakika kadar dinlendirmelisiniz. Dinlendirdiğiniz hamurları iki eş bezeye bölmelisiniz. Böldüğünüz bezeleri merdane yardımıyla unlayıp inceltebilirsiniz. İnceltmiş olduğunuz hamurun kenarlarını düzeltip dikdörtgen şekli vermelisiniz. Hamurları 3-4 cm şeritler halinde kesmelisiniz ve daha sonra tam ortalarından yatay olarak şeritleri ikiye bölmelisiniz. Sıra iç dolgusuna geldi. Bunun için lor peynirini, tarçını ve şekeri bir kabın içine almalı ve ezerek karıştırmalısınız. Hazırlamış olduğunuz şeritlerin uç kısmına lor peynirinden yapmış olduğunuz harcı yerleştirmeli ve muska şeklinde sarmaya başlamalısınız. Daha sonra, muska şeklini alan hamurlarınızı, kızgın yağda kızartmaya başlayabilirsiniz. Ardından şerbetinizi kaynatmalısınız, şerbetiniz kaynadıktan sonra üzerine limon da sıkabilirsiniz. Ardından kızarmış olan sıcak muskalarınızı, sıcak şerbetle buluşturabilirsiniz. Servis sırasında kaymak ya da file badem de tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun. Püf Noktası: Hamurunuzu açmadan önce bir süre bekletmeniz, hamurunuzun daha kolay açılmasını sağlayacaktır. Ocakta kaynayan şerbete limon sıkmak ise kıvamın daha da özlü olmasına yardımcı olacaktır. Pişirme önerisi Hamurları yağda kızartmak için yağın iyice kızmasını beklemesiniz. Bu durum, hamurun daha fazla yağ çekmesini önleyecektir. alıntı | |
|
12 Kasım 2019, 08:41 | #3 | ||||
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Samsades
ben pek sevemedim Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | ||||
|
12 Kasım 2019, 09:48 | #4 | ||||
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Samsades
Karnım aç yemek yemedim shshhs.
__________________ . kıskanır rengini baharda yeşiller.. | ||||
|
12 Kasım 2019, 09:53 | #5 | ||||
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Samsades
bana kahvaltı ısmarlasan keske Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | ||||
|
12 Kasım 2019, 10:05 | #6 | ||||
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Samsades
Samsades var yersen shsh. Başkan bu arada pazar günü yanında şu meşhur kurabiyelerinden istiyorum zahmet olmazsa. Tadımlık da olsa yeter.
__________________ . kıskanır rengini baharda yeşiller.. | ||||
|
12 Kasım 2019, 10:06 | #7 | ||||
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Samsades
sefer tasıyla gelirim tmm Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | ||||
|
Etiketler |
samsades, tarif, tatlı, yeni |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |