18 Haziran 2012, 16:16 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Salça Nasıl Yapılır?, Salça Tarifi Salça Nasıl Yapılır, Salça Tarifi Salça Nasıl Yapılır - Salça Tarifleri -Salça Yapılışı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Domates Salçası Domates Salçası Malzemeleri: 5 kg olgun domates Tuz Tarifi: Domatesleri iyice yıkayıp, büyük bir tencerede kapağı kapalı olarak bir gece bekletin Ertesi gün ince delikli bir kevgirden ezerek geçirin ve kabuklarıyla çekirdeklerini ayırın Domates suyunu bir tencereye koyup iki taşım kaynatın ve ocaktan alın Ilınınca çok sıkı dokulu bez bir torbaya doldurup 2 saat suyunun süzülmesi için asılı tutun Torbadaki suyu süzülmüş domatesleri yayvan bir tepsiye döküp yeterince tuz ilavesiyle iyice karıştırın Tepsiyi güneşe koyun Üzerini toz girmemesi için ince bir tülbent ile örtün Salçayı, yoğurt kıvamında oluncaya kadar güneşte bırakın Sonra kavanozlara doldurun,kapaklarını kapatın Arzu ederseniz üzerinin küflenmemesi için, salçanın üzerine yarım cm geçecek kadar zeytinyağı dökebilirsiniz Domates Salça Tarifi: Domatesleri yıkayıp iri iri doğrayınGeniş bir tencereye alıp orta ateşte ara sıra karıştırarak kendi suyuyla pişirinİyice yumuşadıktan sonra süzgeçten geçirinElde ettiğiniz domates püresini yayvan bir kaba alıp kısık ateşte koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırarak pişirinTuz ekleyip tekrar karıştırın ve ateşten alınSalçayı cam kavanozlara üstten 2 parmak boşluk bırakacak şekilde paylaştırınKapaklarını sıkıca kapatıp kaynar suda pastörize edin(1 kiloluk kavanozları 20 dakika, yarım kiloluk kavanozları 15 dakika kaynatınHazırlanan salça açıldıktan sonra kısa sürede tüketilmezse bozulur Bu nedenle salçayı küçük kavanozlara doldurmanızda yarar var Karışık Domates Biber Salçası Tarifi Malzemeleri: 10 kg biber 10 kg domates Nasıl Yapılır: biberler ve domatesler ilk olarak güzelce yıkanır ve çekirdekleri çıkartılıp doğranırBüyükçe bir tencereye konarak ara ara karıştırılarak biberler yumuşayıncaya kadar güzel bir şekilde pişirilir ve soğumaya bırakılırBundan sonra ki aşama evinizde mevcut olan robot,süzgü veya salça sıkma makinesinin yardımıyla süzülürBu aşamayı ikinci kez tekrarlamanız salçanızın daha iyi olması açısından faydalıdırÇekirdek kalmamasına özen gösterinizDaha sonra çıkan sıvı halde ki salçanızı kısık ateşte karıştırarak kaynatınız Altının tutmaması için mümkünse başından ayrılmayınKaynamış olan salçanızı arzunuza göre tuz ayarını yapınÇıkan salçayı tepsilere dökerek kalın olmamasına dikkat edin ya fırında ya da güneşte bekletinÜzeri kaymak tutmaması için sık sık karıştırınKoyulaşan salçanız kıvama geldiğinde soğutularak saklama kaplarına veya kavanozlara doldurarak gönül rahatlı içinde ev yapımı salçanızı afiyetle tüketin Alıntı | |
|
18 Haziran 2012, 16:26 | #2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Salça Nasıl Yapılır?, Salça Tarifi Biz salçayı kaynatmayız . Ergimiş domatesleri salça poşetlerine koyar 2-3 hafta bekletiriz . Orada iyice kıvamını alır, dahada asiti çıkmış olur . Sonrasında iri tanelerinden ayırmak için büyük kevgir kullanırız . Bu işlemden sonra tepsilere döküp 5 6 gün güneşte bekletip ara ara karıştırırız . Son olarakta Plastik veya sağlık açısından cam kavanozlara koyup, üzerine de haşlanmış asma yaprağı koyarız . Böylece kıpkırmızı ve uzun ömürlü oluyor . Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bursa domatesi salçalık için en ideal domates . Off durdur beni @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] . Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Teşekkürler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] . |
|
18 Haziran 2012, 16:31 | #3 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Salça Nasıl Yapılır?, Salça Tarifi @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] durdurmak istemiyorum bilgiler altın değerinde. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Ben hiç yapmadım bu haberden sonra tam da domates zamanı denemekte fayda var. Tşkler yaparken bilgilerini göz önüne alıcam. |
|
05 Ekim 2012, 19:36 | #4 |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Salça Nasıl Yapılır?, Salça Tarifi valla bizim arkadaşın hanımı nazillili onlar bir salça yapmış çok tuzlu ama resmen acıkası gibi sürüp yedim geçen sene bu sene daha gelmedi nazilliden gelsin ilk işim salçam nerde diye sormak
__________________ Bilgiyi Paylaşalım....! Bilgi Paylaşılınca Güzeldir....! Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
|
Etiketler |
salca, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Salça Nasıl Saklanır? | PySSyCaT | Organik Yaşam | 2 | 06 Mart 2022 19:14 |
Organik Salça Nasıl Yapılır? | PySSyCaT | Organik Yaşam | 1 | 06 Mart 2022 19:13 |
Organik Salça Nasıl Anlaşılır? | PySSyCaT | Organik Yaşam | 1 | 06 Mart 2022 19:06 |
Kahvaltılık salça | Adrasteia | Soslar | 0 | 22 Ocak 2012 11:01 |