22 Nisan 2012, 00:07 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Azeri Usulü Yaprak Sarması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Kişi başına 150 g et 0.2 g tarçın 25 g yağ karabiber ve tuz 50 g tuza koyulmuş veya 20 g taze yaprak 1 adet soğan 20 g pirinç 50 g yoğurt 20 g maydanoz ve dereotu Nane Yapılışı Et yağsızsa ete yağ koyulur. Et soğanla kıyma makinesinden geçirilir.Kıymaya ince doğranmış sebze, karabiber, tuz, pirinç katılarak karıştırılır. Üzüm yaprağının sapı kesilir, yıkanır ve kaynar soda yumuşatılır. Tuza koyulmuş yapraklar suda yıkanır, kaynar suda bir az kaynatılır. Her yaprağa 25 g olacak şekilde kıyma koyulur, sarılır ve tencereye dizilir. Üzerine bir az bulyon dökülür ve pişirilir.Yaprak sarması kısık ateşte 50-60 dakika sürede pişirilir. Sofraya verilirken yanına sarımsaklı yoğurt koyulur. | |
|
Etiketler |
azeri, sarması, usulü, yaprak |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Erikli Yaprak Sarması | CORDON BLEU | Dolma ve Sarmalar | 2 | 28 Mart 2022 16:20 |
Zeytinyağlı Yaprak Sarması | YapraK | Zeytinyağlılar | 2 | 22 Mayıs 2013 16:13 |
Pastırmalı yaprak sarması | Zen | Yemek Tarifleri | 0 | 01 Kasım 2012 16:49 |
Mercimekli Yaprak Sarması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:40 |
Kestaneli Yaprak Sarması | Kralice | Dolma ve Sarmalar | 1 | 12 Mart 2009 17:14 |