IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

4Beğeni(ler)
  • 3 Post By meLanie
  • 1 Post By Dedecan61

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 29 Mart 2024, 01:51   #1
Çevrimdışı
~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ramazan'ın 19. günü için iftar menüsü




Köz Patlıcan Çorbası
Büryan kebabı
Acem Pilavı
Reyhan Şerbeti
Vezir Parmağı



Köz Patlıcan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
3 adet patlıcan
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
1 diş sarımsak
1/8 demet dereotu (ince kıyılmış)


Köz Patlıcan Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Patlıcanları közleyin.
Tereyağını çorba tenceresinde eritin ve unu hafifçe kavurun.
Közlenmiş patlıcanları küp küp doğrayın. Kavrulan unla beraber patlıcanları çevirin. Dövülmüş sarımsağı da ilave edin.
Suyu yavaş yavaş ilave edin ve hafif kaynayınca sütü ilave edip karıştırın.
Bir taşım kaynatın ve tuzu, karabiberi ilave edip dilerseniz incecik kıyılmış dereotlarıyla çorbanızı lezzetlendirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!


Büryan kebabı tarifi
Büryan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
1250 gram kuzu gerdan eti
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Servis için:
1 adet pide (ya da bazlama)
3-4 adet közlenmiş biber
3-4 adet közlenmiş soğan

Büryan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle etleri bir kabın içerisine alın ve zeytinyağı, tuz ve karabiberle güzelce harmanlayın. Etleri bu karışımla masaj yapar gibi ovarak karışımı ete yedirin.
Sonrasında 10 dakika kadar ısıttığınız döküm bir tavaya (döküm tavanız yoksa kalın tabanlı ve yapışmaz yüzeyli bir başka tava da olabilir) ekstra yağ ilavesi yapmadan etleri alın ve 15 saniyede bir çevirerek, her bir parça için toplamda 2 dakika boyunca etleri mühürleyin.
Mühürlediğiniz etleri teker teker önce yağlı kağıda, ardından da alüminyum folyoya hava almayacak şekilde sarın ve bu şekilde bir fırın tepsisine yerleştirin.
Fırın tepsisinin içerisine yaklaşık 4-5 su bardağı suyu ilave edin ve önceden ısıttığınız 220 derece fırında yaklaşık 1,5 saat boyunca pişmeye bırakın.
Pişirme süresi boyunca tepsinin içerisindeki suyun bitip, bitmediğini ara ara kontrol edin, eğer su bitmişse, fırının kapağını açıp su ilavesi yapın ve pişirmeye devam edin.
Pişirme süresinin sonunda etleri fırından çıkartın ve alümünyum folyoyu ve yağlı kağıdı açın.
Etleri kemiklerindne ayırın ve kabaca doğrayın.
Bazmala ya da pide üzerine etleri alın ve yanında közlenmiş biber ve közlenmiş kuru soğanla sıcak olarak servis edin.


Acem Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı pirinç
250 gram kuşbaşı dana eti
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı
zeytinyağı
3 su bardağı sıcak su
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 tutam yenibahar

Üzeri için:
1 çay bardağı
çiğ badem
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tutam maydanoz


Acem Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Pirinci yıkamadan bir kaba alın, üstüne bolca tuz serpin ve üstüne çıkacak kadar ılık su ekledikten sonra yaklaşık 30 dakika kabarması için bir kenarda bekletin.
Pirinçler kabarırken teflon bir tencereyi ocakta ısıtın ve etleri içine atıp kavurmaya başlayın. Etler suyunu salıp tekrar çekene dek kavurun ve etler suyunu çektikten sonra üstlerine geçecek kadar sıcak su ilave edip, ara ara karıştırarak etler tüm suyu çekene dek pişirmeye devam edin.
Etler piştikten ve suyu çektikten sonra içine bir yemek kaşığı tereyağını ve tuzunu ekleyip güzelce karıştırın.
Soğanları yarım ay şeklinde ince ince doğrayın. Havuçların da kabuklarını soyun ve kibrit çöpü gibi doğrayın.
Bir pilav tenceresine 1 yemek kaşığı tereyağını ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını alıp soğanları pembeleşene dek kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra içine doğradığınız havuçları ekleyin ve güzelce kavurun.
Ardından kabarmış olan pirinçleri süzün ve bol suyla yıkadıktan sonra içine ilave edin.
Tuz, karabiber ve yenibaharı ekledikten sonra 3 su bardağı sıcak suyu da ilave edin. kaynamaya başladıktan sonra kapağını kapatın ve altını kısıp, pirinçler suyu çekene dek yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakın.
Bademleri bir kaba alın ve üstlerine geçecek kadar sıcak su ekleyip yumuşamaları için bekletin.
Yumuşadıklarında kabuklarını soyun. Ayrı bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı alıp, bademleri ve dolmalık fıstıkları kavurun.
Pilav piştikten sonra altını kapatıp, üstüne bir kağıt havlu koyarak 10 dakika kadar demlendirin.
Pilavı bir servis tabağına alın ve üstüne etleri gezdirin. En üste kavurduğunuz badem ve dolmalık fıstıkları serpip, ince doğranmış maydanozla süsleyerek sıcak sıcak servis edin.


Reyhan Şerbeti için
Malzemeler
1 lt sıcak su
3/4 su bardağı toz şeker
1 demet reyhan (Sapı ve yaprağı birlikte)
1/2 adet limon
1 adet çubuk tarçın
1-2 adet karanfil

İlk olarak reyhanları sap ve yapraklarıyla birlikte limon ve şekerle ovun, reyhanlar iyice rengini versin.
Ardından reyhan karışımının üzerine tarçın ve karanfilleri de koyarak, tüm malzemenin üzerine sıcak suyu ekleyin.
Hazırladığınız karışımı oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Soğuyunca buzdolabına kaldırın. Şerbet dinlenince delikli süzgeçle süzün.
Reyhan şerbetini bardaklara doldurun ve soğuk bir şekilde servis edin.



Vezir parmağı tatlısı tarifi için malzemeler
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı şeker
Aldığı kadar un

Bulamak için:
İrmik

Şerbeti için:
3, 5 su bardağı su
3 su bardağı şeker

Vezir parmağı tatlısı tarifi nasıl yapılır?
İlk olarak parmağı tatlısının şerbetini hazırlayın. Şerbet için şeker ve suyu tencereye ekleyin. 15 dakika kadar kaynatın.
Sonrasında bir iki damla daha limon ekleyin 5 dakika kadar daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
Bütün malzemeleri iyice karıştırıp kulak memesi kıvamında hamur yapın.
Kulak memesi kıvamına gelen hamura parmak şekli verin ve irmiğe bulayın.
Ortaya çıkan bu hamuru 170 derecedeki fırında pişirin.
Biri sıcak diğeri soğuk olacak şekilde hazırlayın (ya tatlı sıcak şerbet soğuk ya da tatlı soğuk şerbet sıcak)
Vezir parmağı tatlısının hamuru şerbeti içine çekince servise hazır hale gelecektir.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Alt 29 Mart 2024, 13:40   #2
Çevrimiçi
# Forum Dedesi #
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ramazan'ın 19. günü için iftar menüsü




Gene güzel şekiller vardı yalnız büryan kebabı evde olmaz zor zanaattır... @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] feroş sen yaparsın belki belli olmaz...
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 29 Mart 2024, 14:09   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ramazan'ın 19. günü için iftar menüsü




Dedecan61 Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Gene güzel şekiller vardı yalnız büryan kebabı evde olmaz zor zanaattır... @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] feroş sen yaparsın belki belli olmaz...
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Dedecan61 nerde.. dedecan61 yemek konularda
Sasirmadim 😁
gittikce yemekler basitlesiyor bizde hemso, yoruluyoruz. Sen yap bakalim nasil yapiyon ☺

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ramazan'ın 18. günü için iftar menüsü meLanie Yemek Tarifleri 3 28 Mart 2024 23:47
Ramazan'ın 14. günü için iftar menüsü meLanie Yemek Tarifleri 5 26 Mart 2024 09:14
Ramazan'ın 12. günü için iftar menüsü meLanie Yemek Tarifleri 3 22 Mart 2024 16:16
Ramazan'ın 6. günü için iftar menüsü meLanie Yemek Tarifleri 10 18 Mart 2024 16:34
Ramazan'ın 8. günü için iftar menüsü meLanie Yemek Tarifleri 3 18 Mart 2024 14:51