03 Ocak 2023, 23:23 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Bu hatalar çok yaygındır. Muhtemelen SİZ de onları yapıyorsunuzdur. Bu hatalar çok yaygındır. Muhtemelen SİZ de onları yapıyorsunuzdur! Pirincin tüm dünyada bu kadar popüler bir yiyecek olmasının bir nedeni var. Lezzetli, çok yönlü ve en önemlisi çok doyurucu ve hazırlaması kolay. Yoksa hazırlaması kolay gibi mi demeli? İnsanların pirinç pişirirken yaptığı birçok yaygın hata vardır. Minute Rice gibi şüpheli ürünleri kullanmasanız bile ters gidebilecek çok şey var. Neyse ki en yaygın hataların ve bunlardan nasıl kaçınılabileceğinin bir listesini yaptık. 6. Yanlış tencereyi kullanıyorsunuz Pirinci doğru şekilde pişirmek için kalın tabanlı bir tencere kullanmanız gerekir. Bunun nedeni çok basit, ağır tabanlı bir tencere ısıyı bölmek için çok daha iyi bir iş çıkarıyor ve sadece bu değil, aynı zamanda daha ağır olması nedeniyle ısıyı çok daha iyi depoluyor. İnce tabanlı bir tencere kullandığınızda, ocağınızın alevinin üzerindeki alan çok ısınırken, dış kısımlar çok soğuk kalır. Bu şekilde pirinç pişirmek gereksiz yere zorlayıcı hale gelir. Ancak ağır dipli bir tencereye yatırım yapmanızın tek nedeni pirinç pişirmek değildir, bu tür bir tencere kullanırsanız birçok yemeği yapmak çok daha kolay olacaktır! 5. Yanlış miktarda su kullanıyorsunuz Tamam, bu kesinlikle pirinç pişirirken en büyük zorluktur. Doğru miktarda su kullanmanız gerekecek. Çok fazla kullanırsanız pirinç çok yumuşak ve sulu olur ve çok az kullanırsanız pirinç piştikten sonra bile sert kalır. Ambalajın üzerine basılan talimatlar da ne yazık ki çoğu zaman yanlıştır. Bunun yerine talimatlarımızı takip edin: 170 gram beyaz pirinç için tam olarak 240 mililitre su kullanmalısınız. Esmer pirinç kullanıyorsanız bu biraz değişir çünkü 170 gram esmer pirinç için 300 mililitre su kullanmanız gerekir. Pilav pişirmeyle ilgili birçok yaygın hata vardır. Başka neleri yanlış yapıyor olabileceğinizi görmek için bir sonraki sayfaya göz atın! 4. Pirinci yıkamıyorsunuz Bu çok kafa karıştırıcı olabilir, bazı insanlar pirincinizi yıkamanın daha iyi olduğunu iddia ederken, diğerleri bunun tamamen gereksiz olduğunu ve hatta tadı için kötü olduğunu söylüyor. Geçmişte, kalite kontrolleri o kadar sıkı olmadığından ve pirincin içinde genellikle küçük kaya parçaları, kum veya başka kirler bulabildiğinizden pirinç yıkamak normal kabul ediliyordu. Bugün bu artık bir sorun değil. Pirinci pişirmeye devam etmenizin nedeni, yıkanmamış pirinci pişirmenin çok fazla köpürmeye yol açabilmesidir, bu da ocağınızı ve tezgahı temizlemenizi gerektirdiğinden rahatsız edici olabilir. Pirinci pişirmemek de çok fazla topaklanmaya neden olur ki bu hiç de ideal değildir. Bu sorunların nedeni nişastadır. Pirinç çok miktarda içerir ve fazla nişasta pirincin dışında birikme eğilimindedir, bu nedenle pirinci yıkamak yardımcı olabilir. 3. Pirincin buharlaşmasına izin vermelisiniz Herkesin evinde buharlı pişirici yok ama zaten pilav pişirmek için buna gerek yok. Tek yapmanız gereken pirinci tencerede bırakmak ve pişirmeyi bitirdikten sonra kapağını kapalı tutmak. Açıkçası, pirincin buharlaşmasına izin vermeden önce boşaltılması gerekeceğinden, tencerede fazla su kalmadığından emin olmanız gerekir. Pirinç birkaç dakika buğulandıktan sonra bir çatal kullanabilir ve biraz gevşetebilirsiniz. Bu şekilde, hiç ıslak olmayan güzel taneli pirinç elde edeceksiniz. 2. Pirinci karıştırıyorsunuz Hala pişerken pirinci rahat bırakın! Sadece dokunma! Pişirme işlemi sırasında pirinci karıştırdığınızda, nişastayı aktive edersiniz ve bu da pirincin ıslanmasına neden olur. Risotto pirincinin neden bu kadar karıştırılması gerektiğini hiç merak ettiniz mi? Bahsedilen ıslaklığı yaratmaktır! Ancak Risotto mutlak bir istisnadır ve diğer pirinç türleri kesinlikle karıştırılmamalıdır! 1. Tuz eklemiyorsunuz Pirinç bu açıdan Makarnaya çok benziyor, pilav pişerken biraz tuz eklemeniz gerekecek. Sadece küçük bir tutam tuz, pirincin aşırı yumuşak olmamasını sağlar. Bu, pirincinizi Avrupa veya Amerikan tarzı yemeklerin bir parçası olarak yerseniz özellikle önemlidir, çünkü bunlar genellikle Asya yemekleri kadar aromatik ve yoğun tatlara sahip değildir. Alıntılar | |
|
03 Ocak 2023, 23:26 | #2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Bu hatalar çok yaygındır. Muhtemelen SİZ de onları yapıyorsunuzdur. Güzel pilav yapmanın püf noktaları Bu konuda oldukça iddialiyimdir : ) Nişastası çıkana kadar yıka İyice suz Yayvan tencere kullan Tuz ile biraz kavur 1 e 1.5 su koy Pişerken karıştırma Suyunu çekince kapat bir kez karıştır sonra demlenmeye bırak İşte size mis gibi pilav Afiyet olsun : )
__________________ Eski bir kadınım ben, Siyah-Beyaz fotoğrafları, 45'lik plakları özlüyorum... Yine bir gül nihal alıyor gönlümü eteklerim uçuşarak vals yapıyorum.. Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum Yelpaze ile serinlemek, Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum. Yüzüne bakmaya utandığım, elimi tutmaya kıyamayan, Aşklar hayal ediyorum... Eski bir kadınım ben, İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı, Ölmek istemiyorum... |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Buzdolabı kapağına asılıydı muhtemelen. | CORDON BLEU | Antikacı | 0 | 05 Eylül 2020 13:16 |
Ortodoksluk Nerelerde Yaygındır ? | xena | Hristiyanlık | 0 | 23 Şubat 2013 16:06 |
Belki ve Muhtemelen | Kalemzede | Felsefe | 0 | 07 Ekim 2011 15:05 |
Muhtemelen gideceksin... | Frozen | Aşk ve Sevgi Köşesi | 0 | 15 Şubat 2011 17:18 |
Endişe ne kadar yaygındır? | Sır | Sağlık Köşesi | 0 | 05 Kasım 2010 05:19 |