07 Aralık 2023, 18:00 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | İşkembe Dolması [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İşkembe Dolması İşkembe Dolması - Adana İşkembe Dolması Malzemeleri Nelerdir (6 Kişilik) 2 adet işkembe 250 g kıyma Yarım kilo pirinç Yarım kilo soğan 1 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Temizlenişi İçi temizlenmiş işkembelerin önce her iki yüzü de soğuk suyla, sonra sıcak suyla defalarca yıkanır. İyice temizlendikten sonra bir kaç saat tuzlu ve limonlu suda bekletilir ve yeniden yıkanır. Temizliği oldukça uzun ve zahmetlidir. İşkembe Dolması Nasıl Yapılır Soğanlar küçük küçük doğranır. Pirinç, kıyma ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır. İşkembeler, peçeteden biraz daha küçük karelere şeklinde kesilir. Her birinin içine hazırlanan harçtan 1 yemek kaşığı kadar konulur. Bohça şekline getirilip, yorgan iğnesi ve ipliği ile dikilir. Bütün işkembeler doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilir. 3 su bardağı su ve tuz ilave edilip, 40-60 dakika pişirilir, üzerine bolca kimyon dökülerek yenir. Afiyet olsun! | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İşkembe mi Paça mı ? | meLanie | RadyoHarika Paylaşımları | 0 | 18 Mayıs 2023 08:24 |
İşkembe Çorbası Tarifi | PcChoLik | Çorbalar | 0 | 13 Şubat 2016 00:10 |
Azeri Usulü Balık Dolması (Şorbalık Dolması) | Violent | Deniz Ürünleri | 0 | 26 Mayıs 2013 19:52 |
İşkembe ve Mumbar Dolması Tarifi | Zen | Dolma ve Sarmalar | 0 | 03 Mart 2013 13:57 |
Terbiyeli İşkembe Çorbası | YapraK | Çorbalar | 0 | 11 Ocak 2010 18:31 |