18 Ekim 2020, 10:39 | #1 | |
Çevrimdışı ~ Derinsohbet com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Antalyalı restoran işletmecisi: Turşu sirkeyle yapılır Lara'da yıllardır restoran işleten vatandaş, soğuk iklimlerde yaşayanların ise sirkeyi daha fazla kullanmaları gerektiğini belirtti. Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Lara bölgesinde 27 yıldır restoran işleten Mustafa Hazar, 240 farklı ürünün turşusunu kurdu. Hemen hemen tüm meyvelerin yanı sıra, çam kozalağı, çıra, bıldırcın ve yumurta, hamsi, yer elması, şeker pancarı, biber, ejder meyvesi, ceviz, fındık ve ahtapottan da turşu kuran Hazar, restoranın vitrinini turşularıyla doldurdu. Son olarak turşu koleksiyonuna iç bakla turşusunu ekleyen Hazar, turşu kurmanın inceliklerini anlatırken, turşunun sirkeyle hazırlanması gerektiğini söyledi. ÇEŞME SUYU KULLANIYOR Kuracağı turşu için çeşme suyu kullandığını söyleyen Hazar, "Çeşme suyunun klor ve minarel oranları işlenmiş suya göre farklı. Bu nedenle sadece çeşme suyu kullanıyorum. 3 litre suyun içine yarım su bardağı sirke, bir tam su bardağı limonlu su, bir tam su bardağı kaya tuzu ve yarım su bardağı limon tuzunu ekleyerek, eriyinceye kadar karıştırıyorum." dedi. "TURŞUNUN OLGUNLAŞMA SÜRESİ DEĞİŞKENDİR" Turşu hazırlığının en önemli ayrıntısının suyu olduğunu anlatan Hazar, tarifini şöyle sürdürdü: "Karışımımızı suyun içinde erittikten sonra, daha önceden yıkanmış sebzemizi veya meyvemizi cam kavanoza koyuyoruz. İçine 6-7 sarımsak ve aroma vermesi amacıyla 2 defne yaprağı ekleyerek, kavanozda boş yer kalmayacak şekilde turşu suyunu ekliyoruz. Turşusunu kurduğumuz ürünün sertliğine göre kimileri 4 günde yeme kıvamına gelir, kimileri 30 günde. Mesela salata turşusu 4 günde yenilecek kıvamı alır. Fakat kelek turşusunun olgunlaşması 30 günü bulur." "SICAK İKLİMDE AZ SİRKE, SOĞUK İKLİMDE FAZLA SİRKE KULLANMALI" Sıcak iklimde yaşayanların ve turşu yapmak isteyenlerin sirkeyi az kullanması gerektiğini aktaran Mustafa Hazar, soğuk iklimlerde yaşayanların ise sirkeyi daha fazla kullanmaları gerektiğini söyledi. Sirkenin sıcak iklimde ürünü yumuşatacağını kaydeden Hazar, "Antalya gibi sıcak şehirlerde turşu az sirkeyle yapılmalı. Kesinlikle rafine tuz kullanılmamalı ve kapatılan kavanozların içindeki ürüne göre olgunlaşma zamanı bilinmeli." dedi. Kaynak: EnsonHaber | |
|
18 Ekim 2020, 10:53 | #4 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Antalyalı restoran işletmecisi: Turşu sirkeyle yapılır Sacma ya isteyen istediği ile yapsin ne dert oldu :d Kimse ustalar gibi olamz Adile Nasit ve Munir özkul selam olsun diyelim
__________________ Hayatınızın kalitesini hayatınızdaki insanların kalitesi belirler... |
|
Etiketler |
antalya, sirke, tursu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Turşu limonla mı daha güzel olur yoksa sirkeyle mi? | NerqiS | IF Soruyor | 19 | 09 Eylül 2022 09:39 |
2 çocuk babası olan restoran işletmecisi, kendisini ağaca astı | Risque | Haber Arşivi | 2 | 08 Şubat 2020 20:39 |
Sirkeyle Gelen Güzellik | Dilara | Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri | 0 | 11 Aralık 2010 05:55 |
Turşu Yapımı Turşu Tarifleri | YapraK | Turşular | 0 | 28 Eylül 2009 16:53 |
Restoran işletmecisi canına kıymak istedi | Dilara | Haber Arşivi | 0 | 13 Eylül 2008 15:47 |