IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By meLanie

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Mayıs 2024, 21:57   #1
Çevrimiçi
~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Omega 3 Eksikliğinde




Sağlık açısından çok önemli olan omega 3 eksikliği, özellikle zihinsel gelişim açısından kritiktir. Peki, omega 3 eksikliği nasıl anlaşılır? İşte, omega 3 eksikliğini gösteren 5 belirti

Omega 3 yağ asitleri, hücre zarlarının önemli bir bileşenidir. Vücudunuz ayrıca bağışıklık, pulmoner, kardiyovasküler ve endokrin sistemlerinizin düzgün çalışmasına yardımcı olan eikosanoidler adı verilen sinyal molekülleri üretmek için onlara ihtiyaç duyar. Omega-3'ler bir tür çoklu doymamış yağ asididir. Omega-3 eksikliğine sahip olmak, vücudunuzun yeterince omega-3 yağı almadığı anlamına gelir. Omega 3 eksikliğinin uzun süre devam etmesi, sağlık açısından bazı sorunlara neden olur. İşte, omega 3 eksikliğinin yaygın belirtileri

Kuru cilt ve tahriş
Vücudunuzda yeteri miktarda omega 3 yoksa, ilk olarak cildinizde bazı değişiklikler görülebilir. Omega 3, cilt bariyerlerinin bütünlüğünü iyileştirir, nem kaybını önler ve cilt sağlığını korur. Omega 3 eksikliğinde cilt kurur, aknede artış meydana gelir ve cilt tahrişi artış gösterir. Bazı araştırmalar, omega-3 takviyeleri almanın sivilceleri ve cilt iltihabını azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir.



Depresyon
Omega 3 yağlar, beynin önemli bir bileşenidir ve anti-inflamatuar etkiye sahiptir. Alzheimer hastalığı, bunama ve bipolar bozukluk gibi nörodejeneratif hastalıkların ve beyin bozukluklarının tedavisine bile yardımcı olabilirler. Birçok çalışma, düşük omega-3 durumu ile daha yüksek depresyon insidansı arasında bir ilişki olduğunu göstermektedir. 2.160 katılımcıyı içeren 26 çalışmanın bir analizi, omega-3 takviyesi almanın depresif belirtiler üzerinde yararlı bir etkiye sahip olduğunu buldu.



Kuru gözler
Omega-3 yağları, göz nemini korumak ve hatta muhtemelen gözyaşı üretimi dahil olmak üzere göz sağlığında rol oynar. Göz kuruluğu olan 64 yetişkinde yapılan yüksek kaliteli bir çalışma, omega-3 almanın etkilerini inceledi. 30 günün sonunda, omega-3 takviyesi alanlarda daha az gözyaşı buharlaşması, daha iyi kuru göz semptomları ve daha fazla gözyaşı üretimi görüldü.

Eklem ağrısı
Yaşlandıkça eklem ağrıları yaygınlaşır. Bazı araştırmalar, omega 3 takviyesinin eklem ağrılarını hafifletmeye ve kavrama gücünü artırmaya yardımcı olduğunu bulmuştur. Eklem ağrısı veya ilgili artrit semptomlarında bir artış fark ettiyseniz, omega-3 yağ durumunuz düşük olabilir.



Saç değişiklikleri
Omega 3 yağları, ciltteki nemin korunmasına ve saçın sağlıklı büyümesine yardımcı olur. Saç dokusu, bütünlüğü ve yoğunluğundaki değişiklikler, düşük bir omega-3 durumunu gösterebilir. 6 aylık bir çalışma, 120 kadın katılımcıya günlük ek olarak omega-3'lerin yanı sıra omega-6 yağları ve antioksidanlar verdi. Çalışmanın sonunda, takviyeyi alanlarda, kontrol grubuna kıyasla saç dökülmesinde azalma ve saç yoğunluğunda artış görüldü.


Yukarıdaki belirtilerden bir veya daha fazlası sizde varsa, en yakın zamanda doktorunuza başvurun. Yapılan kan testleri ve bazı testler sonucunda omega 3 eksikliğiniz olup olmadığı anlaşılır. Eğer omega 3 seviyeniz olması gerekenden daha düşükse, doktorunuz takviye kullanmanızı önerebilir. Ancak bilinçsizce takviye kullanımından kaçının.


alinti

__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dikkat Eksikliğinde İlaçların Etkisi YaRen Sağlık Köşesi 2 29 Ağustos 2019 14:30
Protein Eksikliğinde Görülen Hastalıklar nelerdir, protein eksikliği hastalıkları PySSyCaT Vitaminler 0 24 Ocak 2015 23:14
Omega-3 deposu Violent Sağlık Köşesi 0 04 Mayıs 2013 12:29
B7 Vitamini Eksikliğinde Görülen Hastalıklar Liaaa Vitaminler 0 24 Mart 2012 12:36