10 Haziran 2019, 15:39 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Şipşak kuşkonmaz turşusu Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Şipşak kuşkonmaz turşusu tarifi için malzemeler 1 demet kuşkonmaz (Temizlenmiş) 2 su bardağı elma sirkesi 2 tatlı kaşığı kaya tuzu 1 tatlı kaşığı pul biber 1 çay kaşığı yenibahar 1 tarçın çubuğu 1 limon (Dilimlenmiş) 3 diş sarımsak (İri doğranmış) 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı Şipşak kuşkonmaz turşusu Nasıl Yapılır * Kuşkonmazları temizledikten sonra soğuk suda 1 dakika bekletin. Daha sonra kaynar suyun içinde 1 dakika haşlayıp çıkarın. En son olarak da buzlu suyun içine aktarıp 1 dakika bekletin. Süzüp daha sonra kullanmak üzere bir kenarda bekletin. * Elma sirkesini, kaya tuzunu, pul biberi, yenibaharı ve tarçın çubuğunu tencereye aktarın. Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın. * Kuşkonmazları yüksek bir kavanoza dik olacak şekilde yanyana yerleştirin. Kaynattığınız sirkeli karışımı dökün. Aralara da dilimlenmiş limonu, sarımsak parçalarını yerleştirin. En son zeytinyağını dökün. Kavanozun kapağını kapatın. 3 saat sonra sirkeli kuşkonmazınız hazır.
__________________ ~ P .İ .R ~ | |
|
Etiketler |
kuşkonmaz, tarifi, turşusu, ŞipŞak |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Balcan Turşusu (Patlıcan Turşusu) | Burce | Turşular | 0 | 23 Mayıs 2014 23:50 |
Şipşak Tecavüz | Bozkurt- | Haber Arşivi | 0 | 08 Kasım 2010 15:34 |
Şipşak Poğaça | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Aralık 2009 05:06 |