![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Nektarin çağlası turşusu Müjgan Yurtseven'den hazırlaması pratik, tek başına veya salataların üzerinde garnitür olarak kullanabileceğiniz çağla turşusu tarifi! Nektarin, şeftali veya kayısı çağlalarından herhangi biriyle yapabileceğiniz leziz turşu için çağlaların iç çekirdeklerinin sertleşmemiş ve küçük boyda olanlarından seçmenizi öneririm. Malzemeler: - 750 gr nektarin çağlası - 1 tepeleme yemek kaşığı kaya tuzu - 10 diş sarımsak - 3 dilim limon - Yarım su bardağı üzüm sirkesi - Kaynar su - 1,5 litrelik cam kavanoz Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yapılışı: 1) Çağlaları bol suda yıkayıp kenarlarına bıçakla çizikler atın. 2) Kavanoza çağlaları, aralara sarımsaklar ve limon dilimlerinden 2 tanesini yerleştirin. 3) Kaya tuzu ve sirkeyi ekleyin, kaynar suyu çağlaların üzerini aşacak gibi ilave ederek en üstüne bir dilim limonu yerleştirin, kavanozun kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin (soğuyana kadar bu şekilde bekletin). 4) Serin ve kapalı dolapta yaklaşık 10 gün sonra çağla turşusu yemeye hazır hale gelecektir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Afiyetle tüketmeniz dileğiyle.. - Müjgan Yurtseven -
__________________ Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır" Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
Çağla, çağla turşusu, garnitür, kayısı, mÜjgan, nektarin, turşu, yurtseven, şeftali |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Balcan Turşusu (Patlıcan Turşusu) | Burce | Turşular | 0 | 23 Mayıs 2014 23:50 |
El turşusu (osmaniye) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 20:20 |
Şeftali ve Nektarin Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 05 Ocak 2010 15:25 |
El Turşusu | YapraK | Turşular | 0 | 28 Eylül 2009 16:50 |
Yaz Turşusu | Süslü | Turşular | 1 | 13 Mart 2009 02:14 |