31 Temmuz 2018, 01:17 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Domatesli biber turşusu tarifi Domatesli biber turşusu tarifi Kışa yaklaşırken hamınlar tarafından en çok aranılan tariflerden birisi de domates soslu biber turşusu tarifi. Çılgınca aranılan domates soslu biber turşusu tarifini sizde merak ediyorsanız size vereceğimiz tarifi eksiksiz uygulayabilirsiniz. Son zamanlarda en çok aranan tariflerden birisi de domates soslu biber turşusu. Bu tarifi diğer tariflerden ayıran en büyük özelliği biber ve turşusunun ayrı olarak değil birlikte hazırlanması. Kışın turşu yapmaya hazırlanırken domatesli biber turşusu nasıl yapılır, domatesli biber turşusu yapmanın püf noktaları nelerdir? Tüm bu sorularınızın cevaplarını sizler için açıklayacağız. İlk olarak domates soslu biber turşusu tarifini vermekle başlayalım… Domatesli biber turşusu tarifi Domatesli biber turşusu zannedildiği kadar zahmetli bir iş değildir. Bu tarifi vereceğimiz adımları izleyerek kolayca ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Domatesli biber turşusu her türlü yemeğin yanında tüketilen, kışın özellikle yemeklerin yanında severek tüketilen bir turşu türüdür. Domatesli biber turşusu malzemeler - 4 kilo domates - 5 çorba kaşığı kadar kaya tuzu - 1 çay bardağı sirke - Yarım çay bardağı sıvı yağ - 1 büyük baş sarımsak - Yarım kilo kadar tombik veya sivri biber Domatesli biber turşusu nasıl yapılır ? 1 adım: ilk olarak domateslerin kabuklarını soyun ve daha sonra robottan geçirin. 2 adım: Ufak tombik biber kullanacaksanız doğramanıza gerek yok ancak sivri biber kullanmak istiyorsanız, çok küçük olmayacak şekilde doğramanızı öneriyoruz. 3. adım: Domatesli biber turşusunun içerisine koyacağınız sarımsakları sıcak suyun içerisinde 40 dk bekletin. Daha sonra yumuşamış olan sarımsaklarınızı ortadan ikiye kesin ve bir kenarda bekletin. 4. adım: Daha sonra hazırlamış olduğunuz tüm malzemeleri büyükçe bir kabın içerisine alın. İçerisine tuzu sirkeyi sarımsağı ve yağı ekleyin. Yiyice karışmasını sağlayın. 5. adım: Hazırlamış olduğunuz karışımları kavanozların içerisine yerleştirin. Daha sonra buzdolabına ve serin bir yere kaldırın. Kışın tüketmek istediğiniz domates soslu biber turşusu en geç bir hafta içerisinde tüketime hazır hale gelecektir. Afiyet olsun. Domates soslu biber turşusunun püf noktaları nelerdir? - Domateslerinizi soyarken zorlanmamak için ilk olarak sıcak suyun içerisine daha sonra soğuk suyun içerisine koyabilirsiniz. - Domatesli biber turşusu karışımını hazırladığınız zaman ilk 7 saat dolapta bekletip daha sonra kavanozların içerisine yerleştirebilirsiniz. Bu sayede turşunuzun acısı çıkmış olacaktır. Turşu yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktaları için daha ayrıntılı bir şekilde bilgi almak istiyorsanız aşağıda vermiş olduğumuz haber linkine tıklayabilirsiniz. Pmbenar
__________________ Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum ! Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma. Sen daima dalgalanacaksın Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
|
Etiketler |
domatesli biber turşusu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kırmızı Biber Turşusu Tarifi | Zen | Turşular | 1 | 23 Aralık 2021 22:08 |
Domatesli Acı Biber Turşusu Tarifi (resimli) | Violent | Turşular | 0 | 22 Kasım 2014 18:38 |
Domatesli Biber Sosu | oneofgirl | Soslar | 0 | 13 Ağustos 2013 16:56 |
Acı Biber Turşusu | Liaaa | Turşular | 0 | 20 Şubat 2012 23:14 |
Domatesli Lorlu Biber Dolması | Liaaa | Dolma ve Sarmalar | 0 | 27 Ocak 2012 14:37 |