Derin bir tencerede yarısına kadar su, sıvı yağ, sirke, bir yemek kaşığı tuz eklenip kaynatılır. Kaynamış yağlı suyun içine yeşil ve kırmızı biberler eklenerek 5-10 dakika kadar haşlayıp bir tepsi içine alınır. Biberler bitene kadar aynı işlem yapılır. Yalnız haşlanmış biberler yumuşamayacak şekilde olacak. Biraz diri olacak. Bir tepsi içine alıp biberler soğutulur. Soğutulmuş biberler bir kavanoz içine sırasıyla dizilir, aralarına tane karabiber, sorulmuş sarımsaklar bütün olarak atılır. Maydanozlar yıkanıp sapları ile beraber biraz da tuz serpilerek eklenir. Biberler bitene kadar bu şekilde sırayla yapılır. Üzerine bir bardak sirke, bir bardak sıvı yağdan oluşan karışım dökülüp ağzı kapatılır. Serin ve karanlık bir ortamda bekletilir. 2 hafta içerisinde turşumuz yenme aşamasına gelecektir. Ağzını iyi kapatın çünkü hava aldığı takdirde turşumuz yumuşayabilir. Afiyet olsun.
__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.