21 Temmuz 2012, 11:40 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Çabuk Turşu Tarifi Çabuk Turşu Tarifi Malzemeler: 2 Su bardağı elma sirkesi 1 Çay kaşığı tuz 1 Tatlı kaşığı pudra şekeri 1 Tatlı kaşığı zeytinyağı 125 gr havuç 125 gr yeşil fasulye 125 gr arpacık soğan 125 gr yeşil ve kırmızı biber 125 gr kereviz yaprağı ve kökü 125 gr karnabahar 3 Baş sarmısak 1 Demet dereotu Hazırlanışı: Bütün sebzeleri yıkayıp, ayıklayın. Cinslerini karıştırmadan küçük küçük tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Büyük bir tencerenin içine sirke ve zeytinyağını koyup kaynatın. Tuz ve şekeri ilave edin. Kaynayan sirkenin içine sırasıyla havuçları, 5 dakika sonra yeşil fasulyeyi ve kerevizi, 5 dakika sonra karnabaharı, biberleri ve soğanı atıp 10 dakika kaynatın. Tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın ve ince kıyılmış dereotunu ilave edin. Temiz ve kuru bir kavanoza boşaltıp, kapağını hava almayacak şekilde kapatın. 1 gün serin bir yerde bekletin. 1 gün sonra ister tek başına, ister soğuk etin yanında, garnitür olarak ikram edebilirsiniz. NOT : Mevsimine göre sebzeleri değiştirebilirsiniz, yalnız kaynatma sırası her sebzeye göre değişecektir buna dikkat etmek gerekir. | |
|
Etiketler |
cabuk, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çabuk Kaynatma Turşu | Sarya | Turşular | 0 | 02 Nisan 2021 14:03 |
Bir Azerbaycan Lezzeti: Turşu Kabab Tarifi | vioLeta | Dünya Mutfakları | 4 | 21 Ekim 2019 17:22 |
çabuk gelişen sağlıklı bir bebek için sütlü çorba tarifi | PySSyCaT | Bebek Mamaları | 0 | 17 Şubat 2016 15:03 |
Kavrulmuş Turşu tarifi | oneofgirl | Turşular | 0 | 07 Ağustos 2013 17:54 |
Çabuk Turşu | Süslü | Turşular | 1 | 13 Mart 2009 02:09 |