IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Burce

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 17 Mayıs 2012, 03:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Haşlama Turşu





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler:
  • 1 KG sivri biber
  • 1 su bardağı sirke
  • 6 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 6-7 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tarif:

Biberlerin sapları ve ucu kesildikten sonra ikiye bölünür.
Diğer tarafta 6 bardak suyun içine sirke,sıvıyağ,tuz ve sarımsaklar eklenerek ocakta kaynatılır.
Kaynayan suyun içine biberler eklenir.
Yaklaşık 10 dakika biberlerin rengi değişene kadar sürekli alt üst edilerek haşlanır.
Biberlerin rengi sararınca ocağın altı kapatılır.
Sıcakken suyu ile birlikte kavanoza konur ve ağzı kapatılır.
Soğuyunca buzdolabında saklanır.

Dipnot Mesajı: Bu turşu,acı biber sevmeyenler için çarliston biberden de yapılabilir.Ayrıca yapıldıktan hemen sonra yenebilmesi açısından da pratik ve lezzetli bir turşu.

__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
haşlama, turşu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gerdan Eti Haşlama oneofgirl Et Yemekleri 0 03 Ağustos 2013 19:07
Diyet Haşlama Zen Diyet Tarifleri 0 24 Kasım 2012 23:05
Ekşili Cevizli Haşlama YapraK Et Yemekleri 0 15 Şubat 2010 22:14
Turşu Yapımı Turşu Tarifleri YapraK Turşular 0 28 Eylül 2009 16:53
Gerdan Haşlama YapraK Et Yemekleri 0 22 Mart 2009 23:28