23 Mart 2012, 18:09 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kişnişli Domates Turşusu Kişnişli Domates Turşusu 1 kg yeşil domates 3 tatlı kaşığı kişniş tohumu 10 diş sarımsak 1 su bardağı üzüm sirkesi 1 çay bardağı tuz Alabildiği kadar su Domatesler yıkanır, ortadan ikiye kesilir. Sarımsaklar dövülür. Uygun büyüklükteki bir kavanoza domatesler yerleştirilir. Üzerine kişniş, tuz ve sarımsak konur. Üzerine tekrar domates yerleştirilir. Kavanoz bu şekilde doldurulur. Önce sirke konur ve sonra kavanozdan bir parmak aşağıda kalacak kadar su konur. Mümkünse üzerine bir ağırlık konur ve kapağı sıkıca kapatılır. Yaklaşık 10 gün sonra kullanılabilir. | |
|
Etiketler |
domates, kişnişli, turşusu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kiraz Domates Turşusu | Burce | Turşular | 0 | 23 Mayıs 2014 23:54 |
Kişnişli Salatalık Turşusu | oneofgirl | Turşular | 0 | 07 Ağustos 2013 18:02 |
Yeşil Domates Turşusu | Zen | Turşular | 0 | 01 Kasım 2012 14:37 |
Domates Biberi Turşusu | YapraK | Turşular | 0 | 28 Eylül 2009 17:00 |
Biber Ve Domates Turşusu | Süslü | Turşular | 1 | 13 Mart 2009 02:19 |