20 Şubat 2012, 23:20 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Hıyar Turşusu Hıyar Turşusu Malzemeler: kornişon turşu defne yaprağı dereotu limon dilimlenmiş maydanoz sarımsak sivri biber Hazırlanışı: Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki hıyarları kullanın. En uygun çeşit “kornişon”dur. İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v.b. kirleri yıkayın. Hıyarları turşu kabına doldururken, tad ve koku vermek amacıyla aralarına sarımsak, maydanoz, sivri biber, dereotu, defne yaprağı, dilimlenmiş limon veya bunlardan birkaçını koyabilirsiniz. Üzerine bir miktar toz şeker ve biraz kuru nohut ekleyin. Sebzelerin üzerini örtecek şekilde %10-12 tuzlu salamura ilave edin. Burada ve bundan sonra sözü edilecek bütün turşularda, dikkat edilecek konu, sebzelerin salamura dışına çıkmamasıdır. Bu nedenle cam veya porselen bir tabak, temiz yıkanmış bir taş veya içi su doldurulup ağzı sıkıca bağlanmış plastik torba v.b. bir ağırlığı en üste koyarak, sebzelerin suyun içerisine batmasını sağlayın. Eğer istenirse, turşuya, salamuranın 0/010’u oranında sirke ilave edebilirsiniz. Bundan sonra turşuyu, ekşimesi için 18~20°C sıcaklıkta 4-6 hafta bekletin. Hıyar turşusunun yenilecek olgunluğa geldiği şöyle anlaşılır: Hıyarların rengi sarıya döner; ortadan ikiye bölündüğünde etinin rengi dıştan içe doğru aynı ve saydam görünüştedir. Ayrıca tat, koku ve ekşillkteki değişme ile de anlaşılabilir. Turşu olgunlaştıktan sonra, daha serin bir yerde muhafaza edin. Turşunun üzerinde beyaz, kalın bir zar halinde maya tabakası oluşursa, bunu temizleyin. | |
|
20 Şubat 2012, 23:23 | #2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1) | Cevap: Hıyar Turşusu Bu tarifi okuyunca bir anda aklima @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] geldi nedense? |
|
20 Şubat 2012, 23:30 | #3 |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Hıyar Turşusu Tesadüfe bakın, benimde @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] geldi nedense. |
|
20 Şubat 2012, 23:36 | #4 |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Hıyar Turşusu Benimde @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] geldi bu bir tesadüf olabilir. |
|
20 Şubat 2012, 23:50 | #5 |
Çevrimdışı ~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Hıyar Turşusu Yahu ben haber verdim zaten konuyu @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] log attırma bana jkskjasjkfjksahjfk
__________________ Tanrı'nın Şımarık Çocuğu.. Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi.. |
|
21 Şubat 2012, 00:59 | #6 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1) | Cevap: Hıyar Turşusu @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sen once davransaydin yazsaydin konuya banane Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
|
Etiketler |
hıyar, turşusu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hıyar ! | YaRen | Komedi ve Mizah | 0 | 27 Mayıs 2019 08:49 |
Dövme hıyar salatası | Beatrice | Salatalar Mezeler | 0 | 23 Mayıs 2019 15:12 |
Balcan Turşusu (Patlıcan Turşusu) | Burce | Turşular | 0 | 23 Mayıs 2014 23:50 |
Hıyar (salatalık) | Ecrin | Alternatif Tıp | 0 | 18 Ağustos 2013 11:16 |