27 Mayıs 2019, 10:25 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Tavuklu hünkar beğendi tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Osmanlı döneminden kalma eşsiz bir lezzet, hünkar beğendi. Közlenmiş patlıcan ve kuşbaşı doğranmış etlerin enfes buluşması. Genellikle kırmızı etle yapılır ama tavukla da enfes hünkar beğendiler yapabilirsiniz. Bugüne kadar denemediyseniz, leziz tavuklu hünkar beğendi tarifimiz denemek isteyenler için bütün detaylarıyla hemen aşağıda… Malzemeler 1 kilogram bostan patlıcan 2 çorba kaşığı un 1 su bardağı süt Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz Tavuk sote için: 1 adet tavuk göğsü 2 diş sarımsak Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tereyağı adet kuru soğan 3 adet sivri biber 1 adet kapya biberi 2 adet domates 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Hazırlanışı Patlıcanları fırında veya tavada közlemekle başlayın. Bu arada tavuk soteyi hazırlayın. Kullanacağınız tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp tencereye alın. Tavukları kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Tavuklar suyunu çekince kullanacağınız yağları da ekleyip kavurun. İki diş sarımsağı ince ince kıyın, soğanları yemeklik doğrayın. Soğan ve sarımsakları da ekleyip sotelemeye devam edin. Biberi ince ince doğrayın ve kavrulan soğanların yanına ilave edin. Biberler yumuşayana kadar kavurma işlemine devam edin. Daha sonra salçasını ekleyin. Tenceredeki malzemeleri, salçanın kokusu çıkana kadar soteleyin. Yemeklik doğradığınız domatesi, baharatlarla birlikte tencerenin içine ekleyip kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. Tavuk soteniz hazır, beğendiyi hazırlamaya devam edin. Közlediğiniz patlıcanları soyun. Çatal veya patates ezici kullanarak püre haline getirin. Yağları bir tencerede hafifçe kızdırın. Unu tek seferde kızgın yağa ekleyip hızlıca karıştırın. Tencereyi 5 dakika kadar kavurduktan sonra patlıcanları ilave edin. Bütün tencereyi güzelce karıştırdıktan sonra yavaş yavaş sütü ilave ederek ocağın altını kısın. Tencereyi bu şekilde 5 dakika daha karıştırarak pişirdikten sonra ocağın altını kapatın. Patlıcanlı beğendiyi servis tabağına alın, üzerine tavuk soteyi ilave edin ve isterseniz maydanozla süsleyip hemen servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. Alıntı
__________________ Ruhum hep hayLaz kaLacak, Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. " | |
|
27 Mayıs 2019, 14:28 | #3 |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Tavuklu hünkar beğendi tarifi Orucu acali cok oldu Tekrardan aciktirdin yaren , nefis gorunuyor Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum ! Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma. Sen daima dalgalanacaksın Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
|
27 Mayıs 2019, 17:08 | #4 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Tavuklu hünkar beğendi tarifi @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] buraya geldiğinde senden bekliyoruz Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Keşke dedim, ateşten, yazıdan önce insanlığı bulsaydılar |
|
Etiketler |
tavuk yemekleri, yemek tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hünkar Beğendi Yapımı | Tanem | Et Yemekleri | 2 | 21 Ocak 2019 15:20 |
Hünkar Mantısı Tarifi | Elysian | Hamur İşleri | 0 | 25 Haziran 2014 10:31 |
Hünkar Beğendi | Burce | Et Yemekleri | 0 | 27 Mart 2012 20:30 |
Hünkar Beğendi | Dilara | Et Yemekleri | 0 | 30 Nisan 2009 13:17 |
Hünkâr Beğendi | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 25 Mart 2009 05:11 |