08 Mart 2014, 10:35 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Güveçte Meyaneli Tavuk Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 500 GR KEMİKSİZ TAVUK KALÇA ETİ(KUŞBAŞI) 10 AD TAZE MANTAR (İRİ DİLİMLENMİŞ) 2 KAŞIK SIVI YAĞ 2 AD. SARIMSAK( KIYILACAK) 2 Y.KAŞIĞI UN 1 SU BARDAĞI SICAK SU 5 AD. TAZE SOĞAN( İNCE KIYILACAK) 2 Y.KAŞIĞI SOYA SOSU ½ LİMON SUYU 1 AD. YUMURTA 2 Y.KAŞIĞI KREMA 1 Y.KAŞIĞI TAVUK BULYON YETERİNCE KARABİBER,PUL BİBER Tarif Tavuk etlerini limon suyunun yarısı,soya sosu,ve baharatlar ile güzelce soslayalım. Tavaya yağı ve sarımsağı koyarak çevirelim. Etleri ilave edip kavuralım. Unu ekleyerek karıştıralım mantarları ekleyelim kavurmaya devam edelim.soğanları,bulyonu ilave ederek 5 dk.soteleyelim. Sıcak suyu ekleyip 5 dk. Daha pişirelim. Kalan limon suyu,krema ve yumurtayı bir kapta çırparak sotemize karıştıralım. Küçük güveçlere soteyi paylaştırarak üzerini domates ve biber dilimi ile süsleyerek kızgın fırında 15 dk. Daha pişirelim. Meyane bulgur pilavı ve yoğurt ile güzel bir mönü oluşturabilirsiniz. Afiyet olsun | |
|
Etiketler |
güveçte, meyaneli, tavuk |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Güveçte Nua | Zen | Yemek Tarifleri | 0 | 25 Kasım 2012 19:36 |
Güveçte Kuzu But. | Zen | Et Yemekleri | 0 | 25 Kasım 2012 19:35 |
Fırında Pirinçli Tavuk Dolması Tarifi. (Tavuk Yemekleri) | Sevda | Tavuk Yemekleri | 0 | 02 Ağustos 2011 17:34 |