Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
8 adet orta boy patlıcan
1 adet tavuk göğsü
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet orta boy soğan
2-3 adet sivri biber
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ
Üzeri için: çorba kaşığı domates salçası
1 adet domates
4 adet sivri biber ,
Yapılışı,
PATLICANLARI alacalı soyup sıvıyağda kızarttıktan sonra kenara alın. 4 çorba kaşığı sıvıyağı bir tavaya
alıp ince kıyılmış soğan ve sivri biberi birlikte sote edin. Üzerine küçük küpler halinde doğranmış tavuğu ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Küp doğranmış domates, tuz ve karabiber ilave edip 5 dakika pişirin. İnce kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırdıktan sonra ocağı kapatın. Patlıcanları bir fırın tepsisine alın. Ortalarını açıp tavuklu harcı paylaştırın. Salçayı suda açıp karnıyarıkların üzerine gezdirin.
Domates ve biber dilimleri ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirip servis yapın.
Kaynak: Alıntı
Konu Sevda tarafından (28 Eylül 2011 Saat 13:07 ) değiştirilmiştir.