15 Şubat 2010, 23:09 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Tavuk Kroket Malzemeler Kemiksiz Tavuk Eti 600 Gr ( Tercihan Bonfile Tarafı, Kanat Seviliyor İse İkiye Parçalanmış Tavuk Kanadı ) Köfte Harcı 1 Çorba Kaşığı Silme Un 1 Çorba Kaşığı Silme Soda Yaklaşık 1/3 ' Ü Köri 1/2 Çay Kaşığı Sarmısak Tozu ( İsteğe Bağlı ) 1/2 Çay Kaşığı Toz Kişniş 1/2 Çay Kaşığı Kara Biber 1/2 Çay Kaşığı Kızartma Yağı ( Var İse Tercihan Yanmaz Tip Zeytinyağı Yok İse Kızartmaya Uygun Sıvı Yağ) Hazırlanışı Bonfileyi Küçük Kuşbaşı Şeklinde Doğrayın Derince Bir Kase / Kap İçine Köfte Harcı + Un + Köri +Sarmısak Tozu + Kişniş + Karabiberi Koyarak Üzerine Yaklaşık 1/3 Şişe Sodayı Dökerek Bir Pütür Kalmayacak Şekilde Karıştırın ( Bu Sos Boza Kıvamından Biraz Daha Sulu Olacaktır, Soda Miktarını Buna Göre Ayarlayın.) Kuşbaşı Doğranmış Tavıkları Bu Karışımın İçine Koyarak Sos İçinde İyice Harmanlayınki Sos Parçaların Her Tarafını İyice Örtsün Kızartma Yağınızı Derin Bir Kızartma Tenceresine /Kabına Bol Bir Şekilde Koyun ( Yağ Kuşbaşıları Örtecek Şekilde Olmalıdır Ki Çevirmeye Gerek Kalmasın ) Orta Isıda Kızdırılmış Yağı Küçük Bir Parça İle Test Ediniz Kuşbaşıları Sosun İçinden Alarak Bir Maşa İle Yağın İçine Atarak Kızartınız. ( Tavuk Çok Çabuk Pişeceğinden Kızartmanın Başından Ayrılmayınız Ve Sürekli Kabı Sallayınız Veya Maşa İle Parçaları Kontrol Ediniz. İstediğiniz Kıvama Gelince Kağıt Havlu Üzerine Çıkararak Fazla Yağını Alınız. Öneriler: 1.Eğer Kroketin Daha Kıtır Olmasını İstiyorsanız, Sosa Bulanmış Parçaları Kızartma Kabına Atmadan Önce Mısır Ununa Bulayın 2.Köfte Harcı Yarine Piyasada Bulunan ''Tavuk Harcı'' Nıda Kullana Bilirsiniz. Tavuk Harcı İçinde Bulunan Bulamaç Paketine Sadece Soda İlave Ederek Kullabileceğiniz Gibi İstediğiniz Baharatları Ekleyebilirsiniz. İkinci Paketi İse Aynen Mısır Unu Gibi Parçaları Daha Kıtır Yapmak İçin Kullanabilirsiniz. 3.Yukarıdaki Malzemelerin İçinde Tuz Bulunmamaktadır. Zira Köfte Ve Tavuk Harçlarının İçinde Bir Miktar Tuz Bulunabilir. Hazırlanmış Sosu Muayene Etmeden Tuz Eklememeniz Önerilir. 4.Tavuk Yerine Hindi Bonfile Kullanabilirsiniz. Ayrıca Kuşbaşı Doğramaya Uygun Kılçıksız Her Tür Balık Da Kullanılabilir. Midyeyi Bu Şekilde Kızartabilirsiniz. Mevsiminde Kılçığı Ve Kafası Alınmış Hamsiyi De Bu Şekilde Kızartabilirsiniz. Deniz Ürünleri Kullandığınız Takdirde İçine Koyacağınız Baharatları Kendi Damak Tadınıza Göre Düzenleyebilirsiniz. | |
|
12 Ocak 2013, 08:18 | #2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Tavuk Kroket Tarifi Tavuk Kroket Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 300 gr tavuk göğüs eti 3 adet taze soğan 1 yumurta öbd su bardağı süt 3 çorba kaşığı galeta unu 1 su bardağı ufalanmış ekmek içi 4 dal kıyılmış maydanoz 1 çay kaşığı kekik 3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi Tuz Kızartmak İçin Sıvıyağ Yapılışı 1. Tavuk etinin derisini çıkarıp haşlayın. 2. Haşladıktan sonra mutfak robotundan geçirin. 3. Ekmek içini 1 su bardağı sütle yumuşatın ve taze soğanlarla maydanozu ince kıyıp üzerine ilave edin. 4. Ekmek içli bu karışımı püre haline getirdiğiniz tavuklara ekleyip karıştırın. 5. Yumurta, kaşar peyniri, tuz ve kekiği ilave edip yoğurun. 6. Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlak şekil verin ve her birini galeta ununa bulayın. 7. Sıvıyağı tavada kzıdırın ve galeta ununa buladığınız kroketleri bu yağda kızartın. 8. Kağıt havlu serili bir tabağa çıkartarak fazla yağını çektirin. 9. Fazla yağını çektirdikten sonra maydanozlarla süsleyerek servis edin. Alıntı |
|
Etiketler |
kroket, tavuk |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tavuk Kroket Burger | Sarya | EylulFM Paylaşım | 0 | 19 Haziran 2023 13:15 |
Canlı tavuk yüklü TIR devrildi, yüzlerce tavuk telef oldu | NurSima | Güncel ve Son Dakika Haberler | 0 | 11 Mayıs 2021 14:45 |
Kroket | Burce | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 0 | 08 Mart 2016 23:29 |
Fırında Pirinçli Tavuk Dolması Tarifi. (Tavuk Yemekleri) | Sevda | Tavuk Yemekleri | 0 | 02 Ağustos 2011 17:34 |