12 Aralık 2022, 16:08 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Tahinli Sufle Tarifi Tahinli Sufle Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER ● 3 adet yumurta ● 2 çorba kaşığı toz şeker ● 1 çorba kaşığı tereyağı ● 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş) ● 5 çorba kaşığı tahin ● 5 çorba kaşığı üzüm ya da keçiboynuzu pekmezi ● 1 paket kabartma tozu ● 2 çorba kaşığı un ● Pudra şekeri HAZIRLANIŞI ● İlk olarak küçük bir sos tavasını ocağın üzerine alın. ● İçerisine 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyin. Burada tereyağı kaynama noktasına gelmemeli, yalnızca erimeli. Dolayısıyla ocağın altını en kısık seviyeye getirmelisiniz. ● Limonu güzel bir şekilde yıkayın ve limonun kabuğunu rendenin ince kısmından geçirin. ● Erittiğiniz tereyağının içerisine rendelenmiş limon kabuğu, pekmez ve tahini ekleyip iyi bir şekilde karıştırın. ● Diğer işlemleri yaparken bu karışımı kenara alıp soğumaya bırakın. ● Geniş bir karıştırma kabının içerisine 2 adet tam yumurta, 1 adet yumurtanın ise sadece sarısını ekleyin. ● Yumurtaların üzerine toz şekeri ilave edip mikserle köpük kıvamına gelene kadar çırpın. ● Yaklaşık 3 dakikalık çırpma işleminin ardından bir kenarda elediğiniz kabartma tozunu ve unu dikkatli bir şekilde ekleyin. ● Hafifçe karıştırdığınız sufle harcının içerisine en başta yapıp kenara aldığınız tereyağlı tahinli pekmez karışımını ilave edin. ● Silikon bir spatuladan destek alarak sufle harcını nazikçe karıştırın. ● Minik sufle kaplarının ya da kahve fincanlarının içerisini tereyağı ile yağlayın. ● Hamur dağıtıcının içerisine aktardığınız tahinli sufle harcını kapların içerisine dikkatli bir şekilde aktarın. Hamuru kaplara pay ederken dikkat etmeniz gereken önemli nokta, kapların üzerinde 1 cm boşluk kalması. Suflenin kabarabilmesi için bu detayı atlamayın. ● Geniş tabana sahip bir tencerenin içerisine bir miktar su ekleyin ve suyu orta ateşte kaynamaya bırakın. ● Tahinli sufle harcıyla doldurduğunuz kapları, kaynayan suyun içerisine koyun ve tencerenin kapağını kapatın. ● Orta ateşte yaklaşık 10-12 dakika kadar pişirin. ● Yeterince kabaran sufleleri tencereden dikkatli bir şekilde çıkarın. ● Dilerseniz üzerlerine pudra şekeri ve limon rendesi ekledikten sonra sıcak bir şekilde servis edin. Alıntı | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tahinli Un Helvası Tarifi | yeSa | İF'den Özgün Tarifler | 0 | 29 Mart 2020 18:35 |
Muzlu Sufle Tarifi ( 12. Aydan İtibaren ) | PySSyCaT | Bebek Mamaları | 0 | 17 Şubat 2016 09:58 |
Tahinli Kanepe Tarifi | Elysian | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 0 | 03 Haziran 2014 12:00 |
Tahinli Kek Tarifi | Zen | Kek Tarifleri | 0 | 19 Mayıs 2013 00:17 |
Tahinli pide tarifi | AnqeL | Hamur İşleri | 0 | 02 Şubat 2012 02:08 |