IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sarya

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 12 Aralık 2022, 16:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tahinli Sufle Tarifi




Tahinli Sufle Tarifi



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



MALZEMELER

● 3 adet yumurta

● 2 çorba kaşığı toz şeker

● 1 çorba kaşığı tereyağı

● 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)

● 5 çorba kaşığı tahin

● 5 çorba kaşığı üzüm ya da keçiboynuzu pekmezi

● 1 paket kabartma tozu

● 2 çorba kaşığı un

● Pudra şekeri

HAZIRLANIŞI

● İlk olarak küçük bir sos tavasını ocağın üzerine alın.

● İçerisine 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyin. Burada tereyağı kaynama noktasına gelmemeli, yalnızca erimeli. Dolayısıyla ocağın altını en kısık seviyeye getirmelisiniz.

● Limonu güzel bir şekilde yıkayın ve limonun kabuğunu rendenin ince kısmından geçirin.

● Erittiğiniz tereyağının içerisine rendelenmiş limon kabuğu, pekmez ve tahini ekleyip iyi bir şekilde karıştırın.

● Diğer işlemleri yaparken bu karışımı kenara alıp soğumaya bırakın.

● Geniş bir karıştırma kabının içerisine 2 adet tam yumurta, 1 adet yumurtanın ise sadece sarısını ekleyin.

● Yumurtaların üzerine toz şekeri ilave edip mikserle köpük kıvamına gelene kadar çırpın.

● Yaklaşık 3 dakikalık çırpma işleminin ardından bir kenarda elediğiniz kabartma tozunu ve unu dikkatli bir şekilde ekleyin.

● Hafifçe karıştırdığınız sufle harcının içerisine en başta yapıp kenara aldığınız tereyağlı tahinli pekmez karışımını ilave edin.

● Silikon bir spatuladan destek alarak sufle harcını nazikçe karıştırın.

● Minik sufle kaplarının ya da kahve fincanlarının içerisini tereyağı ile yağlayın.

● Hamur dağıtıcının içerisine aktardığınız tahinli sufle harcını kapların içerisine dikkatli bir şekilde aktarın. Hamuru kaplara pay ederken dikkat etmeniz gereken önemli nokta, kapların üzerinde 1 cm boşluk kalması. Suflenin kabarabilmesi için bu detayı atlamayın.

● Geniş tabana sahip bir tencerenin içerisine bir miktar su ekleyin ve suyu orta ateşte kaynamaya bırakın.

● Tahinli sufle harcıyla doldurduğunuz kapları, kaynayan suyun içerisine koyun ve tencerenin kapağını kapatın.

● Orta ateşte yaklaşık 10-12 dakika kadar pişirin.

● Yeterince kabaran sufleleri tencereden dikkatli bir şekilde çıkarın.

● Dilerseniz üzerlerine pudra şekeri ve limon rendesi ekledikten sonra sıcak bir şekilde servis edin.

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tahinli Un Helvası Tarifi yeSa İF'den Özgün Tarifler 0 29 Mart 2020 18:35
Muzlu Sufle Tarifi ( 12. Aydan İtibaren ) PySSyCaT Bebek Mamaları 0 17 Şubat 2016 09:58
Tahinli Kanepe Tarifi Elysian Aperatif ve Atıştırmalıklar 0 03 Haziran 2014 12:00
Tahinli Kek Tarifi Zen Kek Tarifleri 0 19 Mayıs 2013 00:17
Tahinli pide tarifi AnqeL Hamur İşleri 0 02 Şubat 2012 02:08