07 Haziran 2022, 05:31 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Soğuk baklava tarifi Soğuk baklava nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler? (Soğuk baklava tarifi) Son zamanların en popüler tatlısı olan 'soğuk baklava', daha çok yaz aylarında tercih ediliyor. Peki, soğuk baklava nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Soğuk baklava nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler? (Soğuk baklava tarifi) Soğuk baklava, özellikle sıcak havalarda en çok tercih edilen şerbetli tatlılardan oldu. Şerbetli tatlılara göre biraz daha hafif bir tatlı olan soğuk baklavanın tarifi merak konusu oldu. SOĞUK BAKLAVA TARİFİ İÇİN MALZEMELER Baklava için: 1 paket baklavalık yufka 300 gram ceviz içi (ince çekilmiş) 300 gram tereyağı Şerbeti için: 2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su 3 su bardağı süt 1 paket vanilya (varsa 1 yemek kaşığı konsantre süt) Üzeri için: 80 gram sütlü çikolata(1 tablet) (buzlukta beklesin) 1 yemek kaşığı süt tozu (kakaolu) SOĞUK BAKLAVA NASIL YAPILIR? Bir tavada tereyağını eritin. Yağ ılıdıktan sonra çok küçük bir kısmıyla tatlı tepsisini yağlayın. Baklava hamurlarını üçerli olacak şekilde tepsiye dizin. Her 3 katta bir araları yağlayın. 3 katta bir yağlanan yufkalara 15. katta fıstık serpin. Arası ve üzeri için ayırdığınız bitter çikolata şeker ve fıstığı mikserden çok ince bir şekilde geçirin. Mikserden geçirdiğiniz bu karışımı fıstığın üzerine serpin. Tekrar 3 kat 3 kat şekilde yağlayarak 15 kat daha yufkaları serin. Tekrar fıstık ve bitter çikolatalı karışımdan serpin. Kalan yufkaların da üzerine üçer katta bir yağlayarak yerleştirin. En son kalan yağ ile baklavanın üzerini yağlayın ve baklavayı dilimleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Tatlı ılıdığında üzerine soğuk şerbeti gezdirin ve çikolatalı karışımı üzerine serpin. SOĞUK BAKLAVA TARİFİNİN PÜF NOKTALARI Kakaonun acılığını sevmiyorsanız kakaoya süt tozu ekleyebilir ya da kakaolu süt tozunu kakao yerine tercih edebilirsiniz. Farklı bir alternatif olarak kakao ya da çikolatalı süt tozu kullanmak istemezseniz bitter çikolata ya da sütlü çikolata rendesi ile üzerini tamamen kaplayacak şekilde yapabilirsiniz. Şerbeti hazırlarken su koymak istemezseniz 1 bardak yani 1 litreden de hazırlayabilirsiniz. Tereyağını eritirken üzerindeki köpükleri almalısınız. Bu işlem tatlının üzerindeki tereyağının yanmasını engelleyecektir. Baklavayı yaparken her katı yağlamanız baklavanızın kabarmasını sağlayacak ve daha çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır. Aynı zamanda daha da lezzetlendirecektir Ntv
__________________ Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum ! Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma. Sen daima dalgalanacaksın Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
|
07 Haziran 2022, 19:00 | #2 |
Çevrimiçi # Forum Dedesi #
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Soğuk baklava tarifi Bizim A101de yıllardır var ama yılbaşına kadar resimlerine bakacaz maalum... Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!! Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Soğuk Baklava Tarifi | Gülümse | Tatlılar | 0 | 08 Aralık 2021 01:59 |
Cevizli Baklava Tarifi | Funda | Hamur İşleri | 2 | 03 Haziran 2019 16:18 |
Kolay Baklava Tarifi | oneofgirl | Tatlılar | 0 | 02 Ağustos 2013 17:56 |
Cevizli Baklava Tarifi | Zen | Tatlılar | 0 | 04 Şubat 2013 15:37 |
Kayısılı Baklava Tarifi | Liaaa | Tatlılar | 0 | 28 Şubat 2012 13:30 |