IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By aLya

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 31 Ocak 2021, 22:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Windbeutel tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Almanya'nın favori lezzetleri arasında yer alan windbeutel, krema dolgusu ve yumuşacık hamuruyla yiyenleri kendine hayran bırakıyor. Muz ve mandalina ya da isteğe göre mevsim meyveleriyle de hazırlanabilen kreması ise bu tatlıyı farklılaştıran özelliklerden bir tanesi. Ayrıca hamuru hiçbir şekilde sönmüyor ve kolay kolay da bayatlamıyor. İşte klasik tatlılara farklı bir soluk getiren windbeutel tarifi sizlerle...
Fırında
4 - 6 Kişilik
30-60 dk

Yapımı için malzemeler
Hamuru için:
250 mililitre su
1 yemek kaşığı tereyağı
4 adet yumurta
1,5 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
İç dolgusu için:
1 su bardağı soğuk süt
2 poşet sade krem şanti
1 adet muz
1 adet mandalina ya da portakal
Üzeri için:
3 yemek kaşığı pudra şekeri
Windbeutel tarifi Nasıl yapılır?

Suyu derin bir tencereye koyup tereyağını ekleyin ve kaynatın.
Kaynayan suyu ocaktan alıp yavaş yavaş un ekleyin, çırparak pürüzsüz hale getirin.
Tencereyi tekrar ocağa alarak 1 dakika kadar karıştırın, daha sonra ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Ardından karışıma yumurtaları ekleyerek bir yandan yapışkan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
Daha sonra kabartma tozunu ekleyerek iyice yoğurun.
Elde ettiğiniz hamuru sıkma torbasına doldurarak, yağlı kağıt serip unladığınız tepsiye mandalina büyüklüğünde bezeler sıkın.
Önceden 190 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
Daha sonra fırını söndürün ve kapağını açmadan 10 dakika daha fırında tutun.
Kreması için 2 poşet krem şantiyi soğuk sütle çırparak hazırlayın
İçine minik doğradığınız muzu ve zarlarını soyarak küçük küçük doğradığınız mandalinayı ekleyin.
Fırından aldığınız bezelerin biraz ılınmasını bekledikten sonra bıçakla ikiye kesin.
Arasına kremadan 1 dolu yemek kaşığı koyup kapatın ve hafifçe bastırın.
Hazırladığınız tatlıyı servis tepsisine sıralayarak üstlerine elek yardımıyla bolca pudra şekeri ekleyin.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
windbeutel tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mücver Tarifi - Nefis Mücver Tarifi Sarya Yemek Tarifleri 1 15 Ocak 2020 16:04
Windbeutel (Rüzgar Torbası) Sarya Kek Tarifleri 2 11 Ocak 2020 23:19
Tahıllı Meyveli Yoğurt Tarifi - 6. Aylık Bebek Yemek Tarifi PySSyCaT Bebek Mamaları 0 16 Şubat 2016 15:45
Tarifi zor… Luthien Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 08 Ağustos 2014 23:30
Patlıcan kebabı Tarifi (Tepsi Kebabı Tarifi) Amelia Kebaplar Köfteler 1 26 Ocak 2014 18:48