![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Kadife tatlısı tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kadife tatlısı, ABD’de çok yaygın olan “red velvet cake” yani “kırmızı kadife pasta”nın Türkiye’deki adı. Özellikle görüntüsü ile kalpleri çalan kadife tatlısını evde yapmak da aslında çok kolay. Temelde bir kek ile bir kremadan ibaret olan kadife tatlısı için malzemeler ve adım adım yapılış aşamaları aşağıda. Siz de mutlaka deneyin, afiyet olsun… Fırında 4 - 6 Kişilik 30-60 dk Yapımı için malzemeler 150 gram tereyağı 150 gram sıvı yağ 300 gram şeker 3 adet yumurta 330 gram un 1 yemek kaşığı kakao 2 yemek kaşığı gıda boyası 220 mililitre süt 1 yemek kaşığı limon suyu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 1 tatlı kaşığı karbonat Kreması için: 250 gram labne peyniri 125 gram tereyağı 1 su bardağı pudra şekeri Kadife tatlısı tarifi Nasıl yapılır? Sütü hafifçe ısıtıp içine limon suyunu ekleyin. Karıştırıp sütün ekşimesi ve soğuması için bir süre bekletin. Bu esnada un, kakao, vanilin, kabartma tozu ve karbonatı eleyerek derin bir kasede karıştırın. Tereyağını ve şekeri yoğurma kabına alıp şeker eriyene kadar çırpın. Yumurtaları ve sıvı yağı da ilave edip çırpmaya devam edin. Kırmızı gıda boyasını süte ekleyip karıştırın. Boyalı sütü de yumurtalı karışıma ilave edin. Son olarak kuru malzeme karışımı ile sıvı malzemeleri karıştırıp kek hamuru kıvamına gelene kadar çırpın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Hamuru 22 santimetrelik 2 adet kelepçeli kek kalıbına bölüştürün. Kekleri fırına verip kabarıp pişene kadar fırında tutun. Fırından çıkardığınız kekleri streç filmle sarıp buzdolabında 4-5 saat bekletin. Kekleri buzdolabından alıp kabarık kısımlarını keserek üstlerini düzleştirin. Kestiğiniz parçaları mutfak robotundan geçirin. Pasta kreması için tereyağına pudra şekerini ilave edip çırpın. Labneyi de ekleyip homojen bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin. Düz bir tabağın altına biraz krema sürüp keklerden birini yerleştirin. Üzerini kremayla kaplayıp ikinci katı da yerleştirin. En üste yeniden krema sürüp kek kırıntılarıyla süsleyin.
__________________ O Herşey Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
kadife tatlısı tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Revani tatlısı tarifi: Pratik revani tatlısı nasıl yapılır? | yaSmin | Kek Tarifleri | 0 | 20 Nisan 2019 12:17 |
Oklava Tatlısı (Burma Tatlısı) Tarifi | Tanem | Tatlılar | 0 | 01 Şubat 2019 02:55 |
Şam tatlısı tarifi | Feronia | Tatlılar | 0 | 30 Kasım 2018 16:12 |
Kırmızı Kadife Kek Tarifi | oneofgirl | Kek Tarifleri | 0 | 12 Ağustos 2013 16:36 |
Kırmızı Kadife Kek Tarifi | Violent | Kek Tarifleri | 0 | 19 Mayıs 2013 13:10 |