![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Pişmaniyeli Armut Tatlısı Malzemeleri Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Pişmaniyeli Armut Tatlısı Malzemeleri Muhallebi için Malzemeler 5 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 4 yemek kaşığı un 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı tereyağı Armutlu Harç için Malzemeler 1 tatlı kaşığı tereyağı 4 adet armut 4 yemek kaşığı toz şeker 1 su bardağı fındık – kıyılmış 1 çay kaşığı tarçın Üzeri için Malzemeler Pişmaniye Hazırlanışı Armutların kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Geniş bir tavaya tereyağı ve doğradığınız armutları alın. Üzerine toz şekeri ilave edin. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Armutlar yumuşayınca fındığı ve tarçını ekleyip karıştırıp, ocaktan alın. Bir tencereye sütü koyun. Toz şeker, un ve vanilyayı ekleyerek orta ateşte karıştırarak koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi koyulaşınca ateşten alın. Parlaklık versin diye tereyağı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın. Soğuyan armutları kuplarınızın dibine pay edin. Üzerlerine muhallebi ekleyin. Üzerine tekrar armutlu harçtan pay edin. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alarak soğutun. Tatlılarınız soğuduktan sonra üzerlerine tel tel ayırdığınız pişmaniyeleri yerleştirin ve soğuk servis edin. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
pişmaniyeli armut tatlısı malzemeleri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Baharatlı Armut Tatlısı | Sarya | Tatlılar | 3 | 10 Ocak 2020 20:47 |
4 Baharatlı Armut Tatlısı | Ebru | Tatlılar | 0 | 29 Mart 2016 18:58 |
Pişmaniyeli muhallebi | Ebru | Tatlılar | 0 | 08 Mart 2016 22:15 |
Pekmezli Armut Tatlısı Tarifi | oneofgirl | Tatlılar | 0 | 02 Ağustos 2013 17:51 |
Şantili Armut Tatlısı | YapraK | Tatlılar | 0 | 27 Aralık 2009 07:11 |