Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Kalbe giden yoldaki lezzetin tarifi olan gerçek profiterolün yapım aşamaları;
Gerçek Profiterol Tarifi İçin Malzemeler Choux (şu) hamuru için:
240 ml. su
115 gram tereyağı
4 adet yumurta
135 gram un
1/2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tuz Çikolata sosu için:
130 gr. bitter çikolata
25 gram tereyağı
25 gr. bal
50 ml. süt(opsiyonel) Kreması için:
500 ml. süt
80 gr. toz şeker
25 gram nişasta
3 adet yumurta sarısı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya özütü
50 gram tereyağı Süslemek için:
1 yemek kaşığı pudra şekeri Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı su
Gerçek Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Profiterol hamuru için su, tereyağı, şeker ve tuzu kaynatın. Elenmiş unu ekleyip yumuşak bur kıvam ve hafif kuruyana kadar hamuru pişirin.
Pişen hamur oda sıcaklığına kadar soğuduktan sonra yumurtaları tek tek ekleyerek hamuru hazırlayın ve sıkma torbasına alın.
Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye 2 cm. Çapında daireler şeklinde hamuru sıkın. Hamurda oluşan çıkıntıları parmağınızı suya batırıp düzeltin.
Son olarak yumurta sarısı ve suyu çırpın ve fırça yardımı ile hamurlara sürün. 175 derecede ısıtılmış fırında hamur toplarını 25-35 dk arasında kızarana kadar pişirin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Krema için süt ve şekeri kaynatın. Yumurta, nişasta ve vanilyayı bir kasede çırpın. Karışıma sıcak süt ve şekeri yavaşça ekleyin. Sonrasında karışımı tekrar tencereye alıp koyulaşana kadar pişirin ve ardından ocaktan alın.
Ocaktan aldıktan sonra kremaya tereyağını ekleyip çırpın. Kremayı soğuması için bir kaba alıp üzerine streç film değecek şekilde kaplayın.
Kremayı öncesinde oda sıcaklığında sonrasında da buzdolabında en az bir saat soğutun.
Çikolatayı benmaride eritin, içine soğuk tereyağı ve balı ekleyip sosu hazır hale getirin. Daha akışkan bir sos için sütü de bu aşamada ekleyebilirsiniz.
Sunum için oda sıcaklığındaki hamurları soğuk krema ile doldurun. Üstlerine pudra şekeri serpin ve az miktarda sıcak çikolata sos döküp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.