IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By Bal

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 13 Şubat 2020, 14:08   #1
Çevrimdışı
Bal
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aşka Davet: Gerçek Profiterol Tarifi






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kalbe giden yoldaki lezzetin tarifi olan gerçek profiterolün yapım aşamaları;

Dipnot Mesajı: Kaç kişilik: 6
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika


Gerçek Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
Choux (şu) hamuru için:
240 ml. su
115 gram tereyağı
4 adet yumurta
135 gram un
1/2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tuz
Çikolata sosu için:
130 gr. bitter çikolata
25 gram tereyağı
25 gr. bal
50 ml. süt(opsiyonel)
Kreması için:
500 ml. süt
80 gr. toz şeker
25 gram nişasta
3 adet yumurta sarısı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya özütü
50 gram tereyağı
Süslemek için:
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı su

Gerçek Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Profiterol hamuru için su, tereyağı, şeker ve tuzu kaynatın. Elenmiş unu ekleyip yumuşak bur kıvam ve hafif kuruyana kadar hamuru pişirin.
Pişen hamur oda sıcaklığına kadar soğuduktan sonra yumurtaları tek tek ekleyerek hamuru hazırlayın ve sıkma torbasına alın.
Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye 2 cm. Çapında daireler şeklinde hamuru sıkın. Hamurda oluşan çıkıntıları parmağınızı suya batırıp düzeltin.
Son olarak yumurta sarısı ve suyu çırpın ve fırça yardımı ile hamurlara sürün. 175 derecede ısıtılmış fırında hamur toplarını 25-35 dk arasında kızarana kadar pişirin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Krema için süt ve şekeri kaynatın. Yumurta, nişasta ve vanilyayı bir kasede çırpın. Karışıma sıcak süt ve şekeri yavaşça ekleyin. Sonrasında karışımı tekrar tencereye alıp koyulaşana kadar pişirin ve ardından ocaktan alın.
Ocaktan aldıktan sonra kremaya tereyağını ekleyip çırpın. Kremayı soğuması için bir kaba alıp üzerine streç film değecek şekilde kaplayın.
Kremayı öncesinde oda sıcaklığında sonrasında da buzdolabında en az bir saat soğutun.
Çikolatayı benmaride eritin, içine soğuk tereyağı ve balı ekleyip sosu hazır hale getirin. Daha akışkan bir sos için sütü de bu aşamada ekleyebilirsiniz.
Sunum için oda sıcaklığındaki hamurları soğuk krema ile doldurun. Üstlerine pudra şekeri serpin ve az miktarda sıcak çikolata sos döküp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Şef - Ferhat Bora.

__________________


Artık benlesin bal.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
çikolatalı sosu, profiterol, profiterol tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Niran Ünsal - Aşka Davet Blood M, N, O, Ö, P 0 27 Eylül 2014 23:12
Soner Arıca - Aşka Davet Amelia R, S, Ş, T 0 15 Mart 2014 21:34
Emel Sayın - Aşka Davet Rhytia D, E, F, G 0 12 Mart 2014 20:44
Balkabaklı Profiterol Tarifi (Resimli) Violent Tatlılar 0 26 Kasım 2013 14:00