⚠️ Güvenlik nedeniyle tüm kullanıcı şifreleri sıfırlanmıştır. Lütfen buraya tıklayarak yeni şifre talep ediniz.
IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

7Beğeni(ler)
  • 2 Post By Bal
  • 1 Post By CayCiGuzeLi
  • 1 Post By Beatrice
  • 1 Post By CayCiGuzeLi
  • 1 Post By yeSa
  • 1 Post By vioLeta

 
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 04 Şubat 2020, 19:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çilekli Cheesecake Tarifi






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çilekli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Kreması için;
3 adet yumurta
1/2 su bardağı krema (100 gr)
400 gram mascarpone peyniri (veya labne peyniri)
2/3 su bardağı toz şeker (130 gram)
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
1 yemek kaşığı un (9 gram)
1 yemek kaşığı mısır nişastası (8 gram)
Tabanı için:
3 paket yulaflı bisküvi
100 gram tereyağ
Üzeri için:
1/2 kg. çilek
1/4 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası (veya 1 yaprak jelatin)
1/2 çay bardağı su

Çilekli Cheesecake Tarifinin Püf Noktası
Kelepçeli kalıbın kenarlarını folyo ile sarmazsanız kekiniz beyaz olmaz. Kullandığınız bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Çilekli Cheesecake Tarifinin Pişirme Önerisi
Keki fırına atarken yanına da büyük bir kase içerisinde su koymayı unutmayın. Su kekinizin çatlamasını önler.

Çilekli Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Fırını 160 derecede ısıtın.
Kelepçeli kalıbınızın kenarlarını folyo ile kat kat sarın ki cheesecake'in kenarları beyaz kalsın.
Tereyağını eritin. Yulaflı bisküvüleri rondodan geçirin ve erimiş tereyağını yavaş yavaş ekleyerek harmanlayın.
Kelepçeli kabın ölçüsünde yağlı kağıt kesip dibine yerleştirin. Tereyağlı bisküvi karışımını kalıbın dibine sıkıştıra sıkıştıra taban haline getirin.
Ayrı bir kapta, yumurta ve toz şekeri pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
Krema, peynir, vanilyayı ekleyin, nişasta ve unu da eleyerek ekleyin ve tekrar karıştırın.
Karışımı bisküvili taban üzerine yerleştirin ve önceden ısıttığınız fırına atın. 55 dakika kadar pişirin. Sürenin sonunda fırını kapatın, kapağını aralayın ve 10 dakika kadar da öyle kalsın.
10 dakikanın sonunda fırından çıkarın soğuyunca buzdolabına atın ve en az 6 saat mümkünse 1 gece dinlendirin.
Çileklerin 8-10 tanesini ayırın ve dilimleyin.
Geri kalan çilekleri şeker ve su ile beraber bir tencereye alın. Nişastayı 1 yemek kaşığı suda çözdürün ve tencereye ekleyin. Çilekler yumuşamaya başlayınca blenderdan geçirin.
Eğer sosunuzun pürüzsüz olmasını isterseniz çilek püresini sık telli bir süzgeçten geçirip öyle kullanın.
Dilimlediğiniz çilekleri cheesecake'in üzerine dizin. Hazırladığınız çilek sosunu da döküp tekrar buzdolabına atın.
Sos donunca buzdolabından çıkarıp servis edebilirsiniz.

__________________


Artık benlesin bal.
 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
cheescake, pasta


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çikolatalı cheesecake tarifi AngeL Pastalar 0 04 Ekim 2014 11:50
Çilekli Cheesecake Tarifi (Resimli) Violent Pastalar 0 23 Nisan 2014 20:03
Meyveli Cheesecake Tarifi Ezgi Pastalar 0 21 Nisan 2014 22:38
Çilekli Haşhaşlı Cheesecake Violent Kek Tarifleri 0 26 Mayıs 2013 19:58
Balkabaklı cheesecake tarifi Violent Pastalar 0 17 Temmuz 2012 16:07